Бебе рекордьор проплака в бразилска болница на 18 януари, съобщиха

...
Бебе рекордьор проплака в бразилска болница на 18 януари, съобщиха
Коментари Харесай

Бебе с тегло 7328 грама се роди в бразилска болница

Бебе рекордьор проплака в бразилска болница на 18 януари, оповестиха локалните медии. 

Анжерсон Душ Сантуш се появил на бял свят в 12 часа посредством Цезарово сечение, а пред погледите на изумените доктори кантарът в родилната зала посочил тегло от 7328 грама. Момченцето е с растеж от 59 сантиметра. 

Анжерсон е най-голямото бебе, което в миналото се е раждало в община Паринтинс. 

27-годишната майка Клейдиан Душ Сантуш е била призната предния ден в лечебното заведение Padre Colombo. При прегледа с видеозон гинеколозите видяли, че плодът е много наедрял за гестационната седмица от бременността, само че никой не очаквал появяването на толкоз огромно бебе. 

Новороденото момченце е с размерите на над двумесечно бебе, защото нормалното тегло, с което бебетата се появяват на бял свят е към 3 кг.

 Снимка: Padre Colombo em Parintins

Анжерсон е под непрестанно наблюдаване и сърдечен мониторинг, само че лекарите оповестиха, че е в положително положение и няма никакви здравословни отклонения.

От болничното заведение обаче са почнали акция в помощ на родителите, защото нито една от дрешките, които са купили за сина си, няма да му стане. 



През 2014 година в община Паринтинс е записано раждането на бебе с тегло 6740 грама и дължина от 57 см. Новороденият Педро е бил четвъртото дете на 37-годишната тогава фризьорка Иванете Рейс Фрейре.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР