БДЖ отмени част от влаковете по линията Септември - Добринище.

...
БДЖ отмени част от влаковете по линията Септември - Добринище.
Коментари Харесай

БДЖ отмени част от влаковете по линията Септември - Добринище

БДЖ анулира част от влаковете по линията Септември - Добринище. Това провокира вълна от неодобрение и породи нови изказвания за тенденциозен банкрут на родопската теснолинейка, съобщи кореспондентът на БГНЕС в Пазарджик.
Днес в писмо до медиите от националния железопътен транспортьор обявиха, че влакчето е измежду целите на БДЖ и изследват опциите за замяна на състава.
С настъпване на лятото и най-силния туристически сезон, от предходната седмица БДЖ стартира постоянно да анулира най-използвания трен по теснолинейката Септември-Добринище и да го обслужва с рейсове.
Единствената у нас теснопътна жп линия се обслужва с дизелови локомотиви, създадени и доставени през 1965 и 1988 година. 54-годишните ветерани са най-старите локомотиви на БДЖ в постоянна употреба, съобщи Иван Вълков - Гражданско съдружие „ За теснолинейката. Тяхната поддръжка е ангажимент на държавния жп транспортьор и се прави в Локомотивно хранилище Септември. Към началото на годината железницата разполага с 6 локомотива за теснолинейката, само че внезапно – заради повреди, броят им е намалял до 3, от които нова повреда е изкарала от релсите още 2. За мнозина тези дейности наподобяват на опит за закриване на теснолинейката, добави Вълков.
От БДЖ изрично отхвърлиха тези изказвания, само че признаха, че тяговият преносим състав, който сега обслужва теснолинейката, е морално стар. За обезпечаване на услугата в дълготраен проект е осъществено изследване и са открити контакти с производители на подобен вид локомотиви за софтуерна помощ в Германия, както и за нов преносим състав за теснопътната линия. А другояче интерес към пътешестване с теснолинейката има и през днешния ден.
От БДЖ обявиха, че локомотивите се ремонтират, само че не се ангажират с съответен период, в който ще бъдат пуснати в придвижване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР