Бдин /Видин/ и Янтра /Габрово/ завършиха наравно 0:0 в среща

...
Бдин /Видин/ и Янтра /Габрово/ завършиха наравно 0:0 в среща
Коментари Харесай

Бдин изпусна да победи Янтра в първия кръг на Втора лига /снимки/

" Бдин " /Видин/ и " Янтра " /Габрово/ приключиха наедно 0:0 в среща от първия кръг на Втора футболна лига. Видинчани получиха мощна поддръжка от своята аудитория при завръщането си в професионалния футбол. Гостите също бяха подкрепени от агитка.
Мачът стартира нервно, с битка в средата на терена, твърди влизания и чести нарушавания. Александър Соколов получи жълт картон в 23-ата минута. Две минути по-късно капитанът на " Янтра " Петър Казаков насочи прецизен удар от десетина метра, само че вратарят на " Бдин " Емил Василев улови. В 29-ата минута рисков удар на Тома Ушагелов мина около страничната греда на гостите. Устремът на видинчани в средата на полувремето бе пресечен поради съдийската пауза за разхлаждане на двата тима. Пет минути преди края на първата част  главният рефер Димитър Буров подмина явно нарушаване против Тома Ушагелов, който бе ударен с лакът в главата от неприятелски играч и остана да лежи на земята. Старши-треньорът на домакините Венци Иванов реагира бурно, а основния арбитър го заплаши с червен картон. Нападателят на " Бдин " доигра срещата с превързана глава поради кръвотечение от раната, която получи.
Битката в средата на терена продължи и през второто полувреме, а головите положения се брояха на пръсти. 15 минути след подновяването на играта Ушагелов насочи добре топката във вратата на " Янтра " от директен свободен удар, само че вратарят улови. 10 минути по-късно Николай Дичев насочи прекрасен удар с глава, само че стражът на гостите Християн Василев още веднъж съумя да избие. Наставникът на домакините направи четири смени освежи играта на " Бдин ". Две минути преди края на постоянното време още веднъж се стигна до напрежение на терена, няколко играчи от двата тима се сдърпаха, а Даниел Гаджев получи жълт картон. В 90-ата минута Николай Цветков оправи прекрасен удар от 20-ина метра, само че стражът на гостите още веднъж внимаваше. Влезлият като запаса Винисиус Белоти пропусна най-чистото състояние в мача. В добавеното време бе изведен зад отбраната на " Янтра ", само че ударът му мина над вратата.
" Като гледаме чистите положения, можем да кажем, че резултатът не е действителен, тъй като ние имахме много по-чисти положения от съперника, само че като се има поради владението на топката, може да се каже, че до някаква степен е действителен. Имахме проект за деяние в мача, проработи, липсваше ни единствено отбелязването на гол. Трябва да поработим върху завършващия удар, завършващото подаване. Имаме обстановки, които не изиграваме по най-хубавия метод, приписвам го на това, че е първи мач, напрежението е повече. Първи мач в професионалния футбол за тези момчета, имахме леко прибързване в завършващата фаза. Иначе от себераздаването и битката на футболистите съм удовлетворен. " Янтра " е един от положителните и опитните тимове в групата, които се стремят да вършат бързи преходи, да печелят битките за първа и втора топка. Не може да се каже, че са ни изненадали с нещо. Бяхме се подготвили за тяхната игра и им отговорихме уместно. Благодаря за поддръжката на публиката, уповавам се по този начин да продължи за в бъдеще, надява се да сме по-доволни от идващите мачове, тъй като в този момент в съблекалнята има леко горчив привкус, че не се поздравихме с успеха. Много искахме да вземем първи три точки, за малко ни убягнаха, уповавам се в бъдеще да може да зарадваме видинската публиката с три точки ", съобщи след срещата старши-треньорът на " Бдин " Венцеслав Иванов.
В идващия кръг " Бдин " гостува на " Черноморец " /Бургас/. Мачът е в неделя, 23 юли, от 18:30 часа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР