Бдение пред Съдебната палата в подкрепа на все още задържаните

...
Бдение пред Съдебната палата в подкрепа на все още задържаните
Коментари Харесай

Животът на Иванчева и Петрова в ареста събран в кофичка от кисело мляко

Бдение пред Съдебната палата в поддръжка на към момента арестуваните в ареста някогашна кметица на регион „ Младост “ Десислава Иванчева и заместичката ѝ Биляна Петрова (те може да останат там до година и половина поради повдигнатото им обвиняване за корупция в изключително огромни размери) ще има и довечера от 18:30 часа.
Междувременно някогашният пиар на „ Младост “ Петър Кърджилов сподели образно какви са изискванията в ареста за Иванчева и Петрова. Той го направи, като нагледно „ сервира “ това, което двете дами ядат – макарони със сирене в кофичка от кисело мляко и две поувехнали краставици.

" Пространството, което имат в килията е необятно 40 см. и дълго 3 м. Ако желаят двете дружно да се разхождат не могат. Едната би трябвало да лежи на леглото. Това е инквизиция в 21 в., в Европейска страна. Аз не мога да си обясня, за какво членовете на Европейския парламент и комисия към момента не реагират на нашите писма, а изпращат отчет, които нямат нищо общо с действителността. А действителността е инквизиция на две безусловно почтени, две набедени дами ", съобщи Кърджилов.
Специализираният углавен съд почете настояването на прокуратурата Иванчева и Петрова да останат със възбрана за овакантяване на страната, както и да напущат домовете си, съобщи БГНЕС. Решението на съда може да бъде обжалвано в 7-дневен период, само че към този момент обжалване няма да има.
В петък бяха изменени ограниченията за неотклонение на Иванчева и Петрова – от " задържане под стража " на " домакински арест ", само че прокуратурата стремително стачкува определението и Апелативният съд спря осъществяването му.
Адвокатът на Иванчева Димитър Марковски сподели, че случилото се на предното съвещание на съда демонстрира тревожни признаци. " Започват да се появяват нови правни категории от сорта на неотложен митинг, незабавни осъществявания, частични прекъсвания на избрания на съда. Това са неща, които съгласно мен са неразбираеми за закона и от там будят тревожни признаци в мен и в сътрудниците ", съобщи Марковски.
Той сподели още, че Иванчева няма срещу да ѝ бъде наложена възбрана за излизане отвън страната. В правосъдната зала самата тя сподели, че мечтае да си отвори прозореца вкъщи и желае да бъде под домакински арест, с цел да може съответно да приготви отбраната си, както и да се лекува и увери, че няма планове да напуща страната. Адвокат Марковски сподели, че положението на Десислава Иванчева се утежнява и в психиатричната експертиза експертите са написали, че тя е застрашена от " обществена гибел ". " Не може мярката за неотклонение да се трансформира в инструмент за психическото и физическото увреждане на човек. Считам че това, което се прави от страна на прокуратурата е корист с право”, беше безапелационен Марковски.
Биляна Петрова пък съобщи, че те към този момент са наказани и каквото ѝ да каже на съда се извършва волята на прокуратурата. Тя още веднъж сподели, че избрана част от информацията не доближава до нея и Иванчева в ареста и акцентира, че поради неприятните условия в килията е вдигнала диоптъра и не може да се запознае с написаното в документите.
Следващото съвещание на съда е на 3 декември, когато ще се гледа опцията обвинените да излязат под домакински арест.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР