BBC Жертвите на новия коварен коронавирус вече са 25, а най-малко

...
BBC
Жертвите на новия коварен коронавирус вече са 25, а най-малко
Коментари Харесай

Вече има 25 починали от новия коронавирус

 BBC Жертвите на новия подъл ковид към този момент са 25, а минимум 830 души по света са инфектирани с него. Това е съобщила националната здравна комисия на Китай, представена от Асошиейтед прес.

По-рано се съобщаваше за над 600 инфектирани, само че броя им е повишена доста за няколко дни.

24 от случаите на умряли пациенти са регистрирани в централната китайска провинция Хубей, където се развива и първичното огнище на болестта.

В четвъртък бе доказан и първият смъртен случай, породен от ковид отвън провинцията. Той е бил регистриран в северната провинция Хъбей, която граничи с Пекин. 80-годишен мъж е умрял, откакто се върнал след двумесечен престой при свои родственици в Ухан.

Според канала в " Телеграм " - " Протести по света " сега 7 огромни града са блокирани в Китай поради епидемията с ковид: Ухан (11 милиона души), Хуанган (6 милиона), Ксианинг (2,6 милиона), Ксиантао (1,2 милиона), Ечжоу (1,2 милиона), Личуан (1,1 милиона) и Чиби (550 хиляди.)

Според някои известия, 71 души са в сериозно положение в Ухан.

От началото на декември в страната се следят остри случаи на пневмония, провокирана от новия вирус. Смята се, че източник на инфекцията са животни и по-конкретно змии.

Змиите евентуално са се заразили с вируса от прилепи на пазар на храни, на който се продават и двата типа животни.

Новият вирус може да се е образувал вследствие на композиция на вируси от прилепи и змии, което може да се случи, когато два типа животни се държат в близки пространства - каквато е обстановката на пазарите за храни, изяснява Питър Рабиновиц от Вашингтонския университет в Сиатъл.

Към момента, по данни на разнообразни източници, са регистрирани над 800 случая на болестта. Заразявания с вируса са доказани в прилежащите страни - Тайланд, Южна Корея, Япония, Тайван, Русия, Виетнам, както и в Съединени американски щати и Франция.

Световната здравна организация (СЗО) разгласи, че новият ковид, който се появи в Китай и се популяризира в няколко страни, към момента не съставлява интернационална изключителна обстановка, само че развиването му се следи " ежеминутно ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР