Базовото репродуктивно число вече втори ден е под 1,3. Тази

...
Базовото репродуктивно число вече втори ден е под 1,3. Тази
Коментари Харесай

Най-после добра новина от Витанов

Базовото репродуктивно число към този момент втори ден е под 1,3. Тази заран е 1,13. Това написа във фейсбук математикът Николай Витанов.

" Какво значи това? Означава, че часовникът на бомбата спря след 8 дни тиктакане. Обхватът на болестта продължава да се уголемява, само че към този момент с темпове, само че които здравната система би могла да насмогне, въпреки и с големи старания “, прецизира той.

Според изчисленията му е доста евентуално на следващия ден дейните случаи да стигнат 100 хиляди

" Малко спомагателен оптимизъм идва от картите. На картата на риска, според проекта на Министерството на опазване на здравето, виждаме леко стесняване на обсега на зоната от области на равнище 4. Това е краткотрайно, само че е глътка въздух. Същото е и ситуацията с прогнозната карта за 14-дневната заболеваемост. Картата на риска, според нашата методология, остава напълно виолетова. Това демонстрира, че ситуацията ще продължава да е съществено и през тази седмица “, показва математикът.

Според него обаче положителните вести не би трябвало да водят към разпределяне. Витанов завява, че умрелите през октомври 2021 година са над 7 пъти повече, в сравнение с умрелите през същия месец на 2020 година

" Имайте мислено, че разпространяването на болестта в страната е дифузно - всички области са с такова разпространяване. Моделите демонстрират известно намаляване на дифузното разпространяване. Ако това е по този начин, то приказките за локдаун последователно ще затихнат “, разяснява още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР