Базираната в Тюбинген, Германия, фармацевтична компания обяви партньорство с швейцарски

...
Базираната в Тюбинген, Германия, фармацевтична компания обяви партньорство с швейцарски
Коментари Харесай

Европейски фармацевтични компании обединяват усилия за производството на ваксина срещу коронавирус

Базираната в Тюбинген, Германия, фармацевтична компания разгласи партньорство с швейцарски частен реализатор за създаването на артикули Celonic за произвеждане на ваксина против ковид, оповестява БГНЕС.
" Биофармацевтичната компания CureVac, която създава нов клас медикаменти въз основата на рибонуклеинова киселина - mRNA, и Celonic Group през днешния ден оповестиха партньорство за производството на ваксина CureVac против COVID-19, " се споделя в известието. Посочва се още, че производството на лекарството ще се прави в завода на Celonic в Хайделберг.
 GlaxoSmithKline и CureVac създават ваксина за COVID-19 от ново потомство GlaxoSmithKline и CureVac създават ваксина за COVID-19 от ново потомство
Британската фармацевтична група GlaxoSmithKline (GSK) и немската биотехнологична компания CureVac оповестиха в сряда проектите си за с...
Очаква се до края на 2021 година да бъдат създадени над 50 милиона дози от препарата, като общо Celonic ще може да създаде повече от 100 милиона дози. Съгласно изискванията на първичното съглашение, правата върху технологията и експертизата към този момент се трансферират.
„ Производството на задоволително ваксини е от решаващо значение за справяне с пандемията от COVID-19 “, сподели Флориан фон дер Мулбе, представител на CureVac. „ Чрез това партньорство ние в допълнение разширяваме нашата интегрирана европейска индустриална мрежа, укрепвайки общия потенциал за нашия претендент за ваксина против COVID-19 “, добави той.
На 12 февруари Европейската организация по медикаментите, създадена от немската фармацевтична компания CureVac. Това решение се основава на предварителни лабораторни резултати и ранни стадии от клинични изпитвания при възрастни. Те демонстрират, че лекарството предизвиква производството на антитела и имунни кафези, които нападат ковид. Изследването ще продължи, до момента в който се получат задоволително данни за издаване на краткотрайно позволение за търговия с препарата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР