Базираната в САЩ борса за криптовалути Kraken все още планира

...
Базираната в САЩ борса за криптовалути Kraken все още планира
Коментари Харесай

Kraken иска да изгради първата базирана в САЩ крипто банка

Базираната в Съединени американски щати борса за криптовалути Kraken към момента възнамерява да пусне нова крипто банка в Уайоминг, макар неотдавнашната възбрана на SEC върху услугата ѝ за стейкинг.

В изказване , направено от поддръжката на Kraken в Twitter, борсата удостовери, че Kraken Bank към момента се създава и в началото ще бъде разполагаем на съществуващите клиенти на Kraken в Съединени американски щати с евентуално интернационално разширение в бъдеще.

Kraken разгласи проектите си да открие депозитарна институция със специфична цел (SPDI), избрана като крипто банка през 2020 година, и е първата крипто компания, която получи банкова харта от Съединени американски щати.

Банката има за цел да предлага услуги, включващи настойничество на цифрови активи, стейкинг, банкови преводи, финансиране и дебитни карти, както и разширено предложение на настойничество и приложение за мобилно банкиране.

Въпреки че Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища забрани услугата за стейкинг на Kraken предишния месец, борсата продължава напред с проектите си за перспективна регулаторна рамка в Уайоминг. Според Kraken SPDI са банки с „ перспективни регулаторни рамки “.

Главният изпълнителен шеф на банката, Дейвид Киницки, съобщи:

Решението на Kraken да открие криптобанка в Уайоминг беше посрещнато с неспокойствие от доста представители на промишлеността, които виждат в него знак за възходяща легитимност на криптовалутите.

Макар че възбраната на SEC за услугата за стейкинг на Kraken провокира известна угриженост, задължението на борсата да започва своята крипто банка допуска, че тя към момента е оптимистично настроена за бъдещето на промишлеността.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР