Базираната в Париж компания Unibail-Rodamco, занимаваща се с търговски недвижими

...
Базираната в Париж компания Unibail-Rodamco, занимаваща се с търговски недвижими
Коментари Харесай

Сделка за $25 милиарда в бизнеса с недвижими имоти

Базираната в Париж компания Unibail-Rodamco, занимаваща се с търговски недвижими парцели, придобива австралийския оператор на търговски центрове Westfield Corp. Сделката е за 24,7 милиарда $ с отчитане на дългови отговорности.

" Unibail-Rodamco и Westfield Corp. афишират основаването на международен бизнесмен и водещ оператор в региона на комерсиалните площи ", се показва в известието на двете компании.

Unibail-Rodamco ще прати договорката с парични средства и свои к акации. Цената на една акция на Westfield е избрана на 7,55 $, която включва 17,8% награда към цената им при закриване на борсовата търговия на 11 декември. Общата сума на придобиването, дружно с поемането на кредитни отговорности, се прави оценка на 24,7 милиарда $.

Завършването на договорката се чака да стане през първата половина на 2018-а година след утвърждението й от съответните регулаторни органи. В резултата на сливането на двете компании общата пазарна стойност на новото сдружение ще стане 72,2 милиарда $.

Unibail-Rodamco е основана през 1968 година със седалище в Париж. Компанията е една от най-големите в Европа, занимаващи се с вложения в търговски недвижими парцели. Осъществява активността си в 11 страни от Европейски Съюз има към 2 хиляди сътрудници.

Westfield Corp. се занимава с ръководство и развиване на търговски обекти. Има дялове в 35 търговски центрове в Съединени американски щати и Англия. Седалището на компанията е в Сидни, Австралия, за нея работят над 2 хиляди души по целилия свят.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР