Байрамът мина - да се готвим за предсрочни избори! Да

...
Байрамът мина - да се готвим за предсрочни избори! Да
Коментари Харесай

Карадайъ: Да се готвим за предсрочни избори

" Байрамът мина - да се готвим за предварителни избори! Да се готвим единни и обединени да пазиме демокрацията в нашата Родина България”. С тези думи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ се обърна към хората в Караманци, където беше маркирана годишнината от Майските събития през 1989 година, пишат от Движението.

„ Да не позволяваме всякакви минувачи да ни сочат вратата на нас”, прикани той. И съобщи: „ Вчера пристигнаха отнякъде, в нарушаване на Конституцията се наместиха в политиката и през днешния ден отново ни сочат вратата. Викат: „ Ако не сте съгласни с нас, ей там е вратата!”, разяснява водачът на Движение за права и свободи.

„ Затова единни и мощно да защитим демокрацията и свободата в България, единни и мощно да тръгнем да решаваме проблемите в страната, които през днешния ден имаме след всички тези кризи”, моли още Карадайъ.

Според него се вижда по какъв начин след 30 години народна власт на терена на политиката в Народното събрание „ се настаняват хора, които мъчно биха дефинирали понятията народна власт и политика”.

„ Имаме власт, която към този момент е на една година като министри, нищо че официално държавното управление е на пет месеца. Те потеглиха с нарушаването на Конституцията и на законите в страната и до през днешния ден не престават по този метод. Тръгнаха с реваншизъм в интервал на голям брой рецесии. Вместо да решаваме проблемите на хората и да търсим излаз от рецесиите, те се занимават с реваншизъм”, подлага на критика Карадайъ.

„ Една година ги гледаме. Кризите се задълбочават от самите тях, те основават нови рецесии вместо да вземат решение проблемите. А от другата страна при комшията има проблем, има война, което в допълнение ускорява рецесиите, инфлацията, скока на цените. И вместо да търсим решение на проблемите на хората, ние се занимаваме с реваншизъм. По този метод няма да се оправят нещата в страната”, безапелационен бе водачът на Движение за права и свободи.

След 30 години народна власт, бездънен реверанс за триумфите от предходната година и на трите избора, макар репресиите, сподели още Карадайъ. И съобщи: „ Онези хора, които бяха възпитани в грозния комунистически режим, предходната година се пробваха да ни напомнят времената отпреди 30 години. Незаконно нахлуха в домовете на възрастни хора, инвалиди. Това ли е демокрацията?! Не е по-различно от преди 30 години с тези противозаконни дейности. По време на изборите, където и да бяхме, хората ни говореха, припомняха ни тези времена на опити за насилствена асимилация на мюсюлманите в България”, декларира той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР