Байерн разби Борусия (Дортмунд) с 6:0 в дербито на Бундеслигата,

...
Байерн разби Борусия (Дортмунд) с 6:0 в дербито на Бундеслигата,
Коментари Харесай

Борусия Дортмунд изравни 40-годишен антирекорд

Байерн разруши Борусия (Дортмунд) с 6:0 в дербито на Бундеслигата, а даже и хора с добра памет не съумяха да си спомнят миг, в който „ жълто-черните “ получават пет гола в границите на едно полувреме в среща от шампионата.

Оказва се, че има подобен мач и той носи още по-голям позор за отбора от Дортмунд. Точно преди 40 години Борусия получава шест попадения във вратата си през първите 45 минути, а в последна сметка губи с 0:12 от Борусия (Мьонхенгладбах) на 29 април 1978 година Тогава Яп Хайнкес, който сега е отпред на баварците, вкарва пет гола. Карстен Нилсен и Кале Дел'Хайе се разписват по два пъти.

Поражението от Байерн се оказа най-тежката загуба на „ жълто-черните “ в Бундеслигата за последните 27 години. На 23 февруари 1991 година Борусия (Дортмунд) губи с 0:7 като посетител на Щутгарт. Тогава швабите вкарват четири гола през първата част, а в исландецът Ейолфур Сверисон забива хеттрик през първите 25 минути на мача.

Загубата с 0:6 не е най-голямата за „ жълто-черните “ в историята на мачовете им с Байерн. Историята помни срамното 1:11 от 27 ноември 1971 година. Тогава Герд Мюлер вкарва четири гола за баварците, а по два прибавят Ули Хьонес и Франц Рот.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР