Байерн Мюнхен отново е шампион на Германия, след като победи

...
Байерн Мюнхен отново е шампион на Германия, след като победи
Коментари Харесай

Байерн не остави шансове на Дортмунд и е шампион за 10-и пореден път

Байерн Мюнхен още веднъж е първенец на Германия, откакто победи в директна борба преследвача Борусия Дортмунд вкъщи с 3:1. Това беше 10-а поредна купа за баварския исполин.

В 15-та минута Байерн откри, Томас Мюлер смъкна с глава към Гнабри, който със страховит удар от границата на наказателното поле прониза Хитц за 1:0.

В 30-та минута Коман подаде към Гнабри, който вкара, само че след обзор с ВАР голът беше анулиран поради засада.

В 34-та минута Робърт Левандовски удвои резултата, Загаду сгреши и топката доближи до Томас Мюлер, който изведе Левандовски в наказателното поле и той осъществя за 2:0.

В 50-та минута Борусия Дортмунд получи дузпа, откакто Кимих фаулира Марко Ройс в наказателното поле. Емре Джан не сгреши от бялата точка и понижи резултата - 2:1.

В 83-та минута Байерн реши дуела в своя изгода. Мусиала стреля получи се комплициране в отбраната на Дортмунд и Сабицер с глава върна към Мусиала, който от втория си опит осъществя - 3:1.

С успеха Байерн към този момент е със 75 точки на върха, а Дортумнд е на второто място с 63 точки три кръга преди края на Бундеслигата и по този начин баварците станаха първенец в Бундеслигата за 10-и следващ път.

Байерн Мюнхен е безспорен водач по трофеи в Бундеслигата, а този трофей е под номер 32 в шампионата.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР