Байерн (Мюнхен) и ФК Копенхаген извъртяха 0:0 в мач от

...
Байерн (Мюнхен) и ФК Копенхаген извъртяха 0:0 в мач от
Коментари Харесай

ФК Копенхаген прекъсна серия на Байерн и заплете развръзката

Байерн (Мюнхен) и ФК Копенхаген извъртяха 0:0 в мач от група " А " на Шампионската лига. Баварците не изиграха добър мач, нямаха доста положения и даже можеха да изгубят, в случай че не бяха феноменалните изяви на Мануел Нойер.

Томас Тухел даде отмора на някои от титулярите си, откакто отборът му към този момент си бе обезпечил освен класирането, само че и първото място в групата. Немските първенци на няколко пъти през мача имаха искания за дузпа, само че те не бяха почетени от рефера Стефани Фрапар.

Същевременно Байерн не съумя да продължи рекордната си серия от 17 следващи победи в групите на Шампионската лига, въпреки и към този момент да е с 39 поредни мача без проваляне. ФК Копенхаген пък може да е удовлетворен от мощното си показване, като датчаните държат всичко в ръцете си и при победа в последния мач от груповата фаза против Галатасарай сигурно ще се класират за осминафиналите. Байерн пък ще гостува на " Олд Трафорд " на Манчестър Юнайтед в огромното дерби от последния ден на групите.

Според статистиката преди мача Байерн традиционно играеше сполучливо против датски тимове, като във всички четири случая до момента печелеше у дома против отбори от тази страна, само че това през днешния ден не се случи. ФК Копенхаген пък в никакъв случай не е побеждавал немски тимове в 14-те случая, в които са играли със противници от Германия. В предходната среща в датската столица баварците съумяха да осъществят сложен поврат с 2:1.

Манчестър Юнайтед изпусна задатък от два гола и записа зрелищно тъждество 3:3 с Галатасарай при тежки условия в Истанбул. Така " алените дяволи " остават на последно място в Група  " А " на Шампионската лига с едвам една победа от пет мача, само че към момента имат късмет да продължат напред при положителни развръзки за тях в последния кръг.

Тимът на Ерик загар Хаг на два пъти повеждаше с два гола - 2:0 и 3:1, само че не съумя да стигне до победа за следващ път в свое посещение. Голяма виновност за това имаше Андре Онана, който се намеси доста неприятно при първите два гола за домакините. Алехандро Гарначо и Бруно Фернандеш вкараха две попадения за гостите до 18-ата минута, но Хаким Зиеш намали от директен свободен удар след неприятна интервенция на Андре Онана. 

Скот Мактоминей отново даде преднина от два гола на " алените дяволи ", само че нова неточност на Онана след директен свободен удар на Зиеш върна Галатасарай в мача. В 71-вата минута Керем Актюроглу изравни.

До края Манчестър Юнайтед пропусна положителни благоприятни условия да стигне до успеха, като удар на Бруно Фернандеш срещна и гредата. 20-кратният първенеца на Англия обаче се намира в тежка обстановка, защото в последния кръг приема спечелилия в групата Байерн (Мюнхен) и освен има потребност от наложителна победа, само че не тя може да се окаже незадоволителна, тъй като Юнайтед към този момент на държи ориста в ръцете си. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР