Байерн Мюнхен и Байер Леверкузен завършиха 2:2 в дербито на

...
Байерн Мюнхен и Байер Леверкузен завършиха 2:2 в дербито на
Коментари Харесай

Байерн се провали в края срещу Леверкузен в спиращ дъха спектакъл

Байерн Мюнхен и Байер Леверкузен приключиха 2:2 в дербито на 4-ия кръг на Бундеслигата. Двата отбора изиграха страховит мач на „ Алианц Арена ”, след който не престават да са непобедени в шампионата.  

Баварците на два пъти повеждаха посредством Хари Кейн (7) и Леон Горетцка (86), само че „ аспирините ” съумяваха да изравят. Първо се разписа Алехадро Грималдо в 24-ата минута, а надълбоко в добавеното време Езекиел Паласиос вкара от дузпа.

Двата отбора имаха извънредно доста благоприятни условия за попадение, само че с пропуски се отличиха Кейн, Лирой Сане, Серж Гнабри и Джамал Мусиала. За гостите Виктор Бонифейс не съумя да се разпише на няколко пъти. В осмата минута на добавеното време гол на Дайо Упамекано беше анулиран поради засада.

Първата добра опция за гол се откри пред домакините. В 3-ата минута Лерой Сане получи от Хари Кейн в наказателното поле и върна към Конрад Лаймер. Австриецът насочи удар от междинна отдалеченост, само че не затрудни Лукаш Храдецки.

Байерн излезе напред в 7-ата минута. Тогава Йозуа Кимих центрира от корнер, а Едмонд Тапсоба продъжли с глава към далечната греда, където Хари Кейн беше изтърван от Гранит Джака и вкара за 1:0.

Малко след попадението удар от границата на наказателното поле на Сане мина над вратата. „ Аспирините ” погледнаха по-смело към вратата на баварците. В 22-ата минута Виктор Бонифейс беше открит от Йохас Хофман и насочи подъл удар от към 11-12 метра, само че след рикошет в Ким топката излезе в корнер.

Байер изравни резултата в 24-ата минута. Гостите получиха право да изпълнят директен свободен удар на към 20 метра от вратата. Зад топката застана Алекс Грималдо и със страховит шут в горния ляв ъгъл вкара за 1:1.

В 31-ата минута Флориан Виртц подаде към Бонифейс, който насочи удар, само че около вратата. Две минути по-късно гол на нигериеца беше анулиран поради засада.

В 42-ата минута Байер провежда рискова контраофанзива. Сане получи отдясно, влезе във вътрешността и съумя да насочи подъл удар, който след рикошет мина рисково около вратата. След осъществявания корнер удар на Ким беше блокиран. Натискът на Байерн продължи и удар на Леон Горетцка с глава беше избавен от Храдецки.

Малко по-късно Серж Гнабри проби отляво и опита удар от дребен ъгъл, който беше избит от вратаря на гостите. Едмонд Тапсоба съумя да изпревари връхлитащия Томас Мюлер и мазета в корнер. След неговото осъществяване Сане центрира в наказателното поле, където с доза шанс топката стигна до Гнабри. Германският национал насочи удар с глава, само че не откри задачата от няколко метра.

В 52-ата минута Бонифейс опита да изненада излезлия Свен Улрайх от далечната отдалеченост. Ударът на нигериеца обаче мина над вратата. Пет минути по-късно Кейн можеше още веднъж да даде задатък на своя тим. Алфонсо Дейвис подаде към Томас Мюлер в наказателното поле, а той с едно допиране изведе Кейн самичък против вратаря. Англичанинът опита удар в долния десен ъгъл, само че Храдецки с крайник съумя да избие в корнер.

В 77-ата минута гредата избави баварците. Бонифейс проби отляво, навлезе в наказателното поле и комбинира с Виртц, като освободи коридорд за германеца, от който той се възползва и се озова самичък против Улрайх. Офазивният халф потърси далечния ъгъл, само че топката срещна гредата.

Две минути по-късно резервата Джамал Мусиала се озова очи в очаи против вратаря, само че зад тила му беше Тапсоба. Защитникът съумя да чукне топката преди звездата на баварците да падне в наказателното поле. Домакините желаеха дузпа, само че такава нямаше.

В 85-ата минута Бонифейс насочи удар от границата на наказателното поле, който профуча над гредата. Минута по-късно Байерн още веднъж беше напред в резултата. Матайс де Лихт подаде към Матис Тел отляво. Младокът счупи кръста на Джереми Фримпонг и пусна пас към Леон Горетцка, който беше оставен непокрит към точката за осъществяване на дузпа и вкара за 2:1.

Веднага по-късно „ аспирините ” можеше да изравнят. Фримпонг проби и откри Бонифейс. Нигериецът още веднъж се озова на отлична позиция, като и този път ударът му мина над вратата.

Дълбоко в добавеното време Алфонсо Дейвис фаулира Йонас Хофман в наказателното поле. Първоначално съдията даде сигнал играта да продължи, само че след намесата на ВАР прегледа обстановката и уточни бялата точка. Зад топката застана Езекиел Паласиос, който вкара за 2:2.

В осмата минута на добавеното време Дайо Упамекано прати топката във вратата, само че попадението беше анулирано поради засада.

Така и двата тима са водачи във краткотрайното класиране с по 10 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР