Байер Леверкузен направи важна крачка в борбата за титлата в

...
Байер Леверкузен направи важна крачка в борбата за титлата в
Коментари Харесай

Байер Леверкузен не остави шансове на Байерн в голямото дерби в Бундеслигата

Байер Леверкузен направи значима крачка в битката за купата в Германия, откакто завоюва огромното дерби на 21-ия кръг в Бнудеслигата против Байерн Мюнхен вкъщи с класическото 2:0.

Началото на срещата се забави с няколко минути поради следващите митинги от страна на почитателите против непознатите вложители в немския футбол, като към терена полетяха разнообразни предмети, които трябваше да бъдат почистени преди дуела да стартира.

Още след първия съдийски сигнал обаче " аспирините " поеха контрола върху срещата, с цел да пристигна 18-ата минута, в която Йосип Станишич беше пропуснат в наказателното поле от отбраната на Байерн и хърватинът осъществя за 1:0.

По-добрата игра на домакините продължи и при започване на втората част Нейтън Тела изведе Алехандро Грималдо на отлична позиция в наказателното поле и с акуратен удар под гредата испанецът удвои задатъка на своя отбор.

Доминацията на Байер беше затвърдена в добавеното време на мача, когато Жереми Фримпонг се възползва от включване на Мануел Нойер в предни позиции и вкара на опразнената врата за крайното 3:0.

С триумфа момчетата на Шаби Алонсо към този момент имат задатък от пет точки на върха пред Байерн Мюнхен - 55 против 50. Освен това " аспирините " не престават да нямат нито една позволена загуба дотук през сезона във всички шампионати.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР