Байер (Леверкузен) е единственият отбор в турнира Лига Европа, който

...
Байер (Леверкузен) е единственият отбор в турнира Лига Европа, който
Коментари Харесай

Леверкузен е единственият сигурен за елиминациите, Рейнджърс и Бетис с важни победи

Байер (Леверкузен) е единственият тим в шампионата Лига Европа, който си е подсигурил присъединяване във етапа на елиминациите на шампионата напролет на 2024-а година, само че даже и те към момента не знаят дали ще пропуснат плейофа или не. Вторият шампионат на УЕФА ще има своята развръзка в последните два кръга.

Лукас Пакета обезпечи успеха на Уест Хям с 1:0 над Олимпиакос в група А на шампионата. Бразилският полузащитник се разписа от воле в 73-ата минута, засичайки центриране на Джеймс Уорд-Праус.

По този метод лондончани събират 9 точки и вървят на върха дружно с немския Фрайбург, който по същото време унищожи с 5:0 сръбския ТСК Бачка Топола.

Неспиращият да се движи тим на Олимпиакос се оказа костелив орех в първите 45 минути и оптимално ограничиха офанзивите на домакините. Но Пакета - най-хубавият на терена, се възползва от чудесния пас на някогашния халф на Саутхямптън, който го вкара с тока в наказателното поле.

Голът в началото не беше зачетен, откакто съдията на тъча маркира засада. Но основният Матей Юг от Словения, който беше вбесил домакините с някои свои отсъждания, прегледа офанзивата благодарение на ВАР и го удостовери.

Максимилиан Егещайн вкара един и подаде за още два за триумфа на Фрайбург, който дружно с Уест Хям е напълно покрай класиране пред. Германците имаха надзор от самото начало и в 16-ата минута Мелвин Рол наказа неподготвения вратар Велко Илич.

Егещайн подаде за първия гол, а в 55-ата и самичък вкара след двойно подаване с Винченцо Грифо. Ноа Вайсхаупт се разписа в 69-ата, а Егещайн подаде и на Жуниор Адаму десетина минути преди края за 4:0. Рицу Доан оформи крайното 5:0 в добавеното време.

В група В Марсилия излезе отпред с 8 точки, откакто победи АЕК (Атина) с 2:0 край Акропола. В 25-ата минута Шансел Мбемба се извиси и засече с глава центриране от корнер на Клаус, давайки задатък на гостите.

Атиняни се подвигнаха на взлом в устрема си да изравнят, само че Петрос Манталос и Орбелин Пинеда изтърваха. В добавеното време обаче Исмаила Сар оформи триумфа на французите, откакто вкара на празна врата. Брайтън в тази група е със 7 точки, а АЕК е с 4.

Ефектът от новия треньор на Рейнджърс Филип Клеман към този момент стартира да се усеща. Рейнджърс победи Спарта Прага с 2:1 на " Айброкс ", с цел да стартира още едно премеждие в Лига Европа. Сините в този момент просто се нуждаят от домакинска победа против Арис Лимасол идващия път, с цел да отидат във етапа на елиминациите. Голове на Данило и Тод Кантуел осигуриха победа против чехите, които дадоха отговор през второто полувреме с прецизен удар на Лукас Хараслин.

За домакините успеха можеше да е и по-убедителна, само че съдиите анулираха различен гол на Данило благодарение на системата ВАР. Но освен това, те имаха и още положения, пропуснати от младока  Рос МакКосланд, както и от Кантуел. Данило уцели и гредата, само че в края на срещата чехите се подвигнаха на взлом и можеха и да изравнят, в случай че не беше брилянтното избавяне на вратаря Джак Бътланд против Хараслин.

По същото време в групата Бетис размаза първенеца на Кипър Арис (Лимасол) с 4:1 и води в група С с 9 точки. Шотландците имат 7, а Спарта е с 4. Кипърският отбор е финален с една.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР