Байдън унищожи Републиканската партия за това, че се противопоставя на неговата вътрешна програма, докато празнува годишнината от Закона за намаляване на инфлацията

...
Президентът Джо Байдън отпразнува първата годишнина от подписания от неговата
Коментари Харесай

Президентът Джо Байдън отпразнува първата годишнина от подписания от неговата администрация закон за климата и здравеопазването в сряда – и повали републиканците за противопоставяне на мярката по време на оживено събитие в Източната зала на Белия дом.

„Идеята, че нито един републиканец не е гласувал за това, знаете, аз и аз знам, че колегите ми знаят това и няколко от бившите ми колеги републиканци в Сената дойдоха при мен и казаха, че са съгласни“, каза Байдън. Но причината, поради която направиха това, беше, че казаха „Джо, ако гласувам за X, Y или Z, те ще бъдат първични и това ще ми струва избора.“ Не много политическа смелост, но обяснение защо много хора вярват, че това, което правим, е правилно, но са малко притеснени в тази среда.“

Той разкритикува републиканците, включително сенаторът от Уисконсин Рон Джонсън и представителят на Джорджия Марджъри Тейлър Грийн, за усилията да отменят закона, като същевременно рекламират инвестиции в местните общности, произтичащи от неговите разпоредби за екологично производство.

„Републиканците многократно се опитваха да отменят ключови части от Закона за намаляване на инфлацията, включително сегашния говорител на Камарата, приписвайки си заслуги за милиардите долари в частни инвестиции и хилядите работни места, идващи в техните щати“, каза той. „Това е добре – когато Кандидатирах се за президент, казах, че представлявам всички американци и както казах в Държавата на Съюза, ще се видим на първата копка.“

Упреците на Байдън към републиканците бяха повторени от лидера на мнозинството в Сената Чък Шумър, който нарече решението на законодателите да разгласят нови инвестиции в техните области като „доказателство, че Законът за намаляване на инфлацията работи и е широко популярен“.

„Те идват на церемониите за прерязване на лентата, нали, защото знаят, че е правилно“, каза Шумър по-рано по време на събитието. „Така че, републиканци, следващия път, когато искаме да направим нещо повече – и ние искаме да направим повече, още не сме приключили, има още какво да правим – присъединете се към нас не само на церемониите, но и в гласуването с нас за чисто, зелена сметка за енергия.

В своите забележки в сряда Байдън разтръби разпоредбите в закона, които той обеща да намалят въглеродното замърсяване наполовина до 2030 г., да инвестират повече от 50 милиарда долара за изграждане на устойчивост на климата и да спестят на американците средно 800 долара годишно от премии за здравеопазване в рамките на достъпната грижа действайте.

Събитието беше последното в опит на Байдън и неговата администрация да популяризират Закона за намаляване на инфлацията, тъй като Байдън и неговият екип не получават посланието си толкова, колкото им се иска. Седем от десет респонденти в скорошно проучване на Washington Post-University of Maryland казаха, че са чували почти нищо за Закона за намаляване на инфлацията. Одобрението на Байдън остава под вода и 75% от американците казаха в скорошно проучване на CNN, че икономическите условия са лоши.

„Постигнахме целия този напредък, без да повишаваме данъците върху средната класа – поех ангажимент и някои смятаха, че е твърде голям ангажимент, твърде голям, че никой, който прави по-малко от 400 000 долара годишно, няма да плаща нито едно пени повече федерални данъци ”, похвали се той. с 1,7 трилиона долара."

И той отдели специално внимание, за да признае текущите преговори между профсъюза на Обединените автомобилни работници и трите синдикални автомобилни производители в нацията – Ford, General Motors и Stellantis, известни като „Големите три“ – един месец преди критичния краен срок за трудовите преговори.

„Икономиката на чистата енергия също трябва да бъде печеливша за автомобилните компании и профсъюзните работници – тъй като Големите трима автомобилни производители и компаниите в Обединените автомобилни работници преговарят за нов колективен трудов договор, аз ги моля да работят заедно, за да изградят справедлив споразумение“, каза той. „Заедно, заедно можем да направим този преход към бъдеще с чиста енергия честен и справедлив, а това означава да гарантираме, че работните места в автомобилите ще продължат да бъдат добри работни места, които могат да издържат семейството.“

Байдън също изрази предизвикателен тон срещу недоброжелателите, които критикуваха вътрешната му програма.

„Всичко, което чуваме от нашите приятели от другата страна на пътеката, е това, което те твърдят, че какво не е наред с Америка“, каза той. „Нека ви кажа, нека ви кажа, те ни казват, че Америка се проваля? Те грешат. Те грешат. Америка не се проваля, Америка печели. И съм казвал хиляди пъти, хиляди пъти – в Америка няма отказване.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР