Байдън казва, че ще се „присъедини към колоната“ заедно с членовете на UAW в Детройт

...
Президентът Байдън ще се присъедини към колоната в знак на
Коментари Харесай

Президентът Байдън ще се присъедини към колоната в знак на солидарност с членовете на профсъюза на Обединените автомобилни работници в Детройт във вторник, обяви той в социалните медии.

г-н Байдън обича да нарича себе си най-просъюзния президент и посещението на стачкуващи работници – изключително необичаен ход за президент – със сигурност ще изпрати силно послание.

„Във вторник ще отида в Мичиган, за да се присъединя линията на пикетите и се солидаризираме с мъжете и жените от UAW, докато се борят за справедлив дял от стойността, която помогнаха да създадат“, написа той в X, известен преди като Twitter. „Време е за печелившо споразумение, което поддържа процъфтяването на американското автомобилостроене с добре платени работни места в UAW.“

Работниците в UAW искат четиридневна, 32-часова работна седмица срещу заплащането на петдневна, 40-часова работна седмица, както и значително увеличение на заплатите. Те също искат повече платен отпуск и пенсионни обезщетения, вместо 401K спестовни планове, наред с други изисквания.

UAW обяви в петък, че разширява стачката си, за да включи 38 центъра за разпространение на части на General Motors и Stellantis в 20 щата. Въпреки това, Ford не беше включен в разширяването на стачката, тъй като двете страни имаха положителни договорни разговори през последните дни.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР