Баварското представителство в България раздаде за 10-и път годишните си

...
Баварското представителство в България раздаде за 10-и път годишните си
Коментари Харесай

1000 баварски компании с над 260 представителства у нас развиват производствена и търговска дейност

Баварското посланичество в България раздаде за 10-и път годишните си награди за развиване на икономическите връзки сред немската провинция и нашата страна 11:51 ч. 14  article picture alt description
Източник: МИ

Бавария е измежду трите немски федерални провинции с най-голямо наличие по линия на вложенията в България и с най-голям дял в двустранния стокообмен. Това съобщи министърът на стопанската система Даниела Везиева по време на връчването на годишните награди на Баварското посланичество в България. Икономическият министър връчи премията на „ Фликс България “ ЕООД в категория „ Баварско дружество с активност в България “.

Везиева уточни, че близо 1000 баварски компании с повече от 260 представителства и клонове развиват индустриална и комерсиална активност в България. „ Сред тях се открояват, както интернационално опериращи софтуерни концерни, водещи автомобилни производители, банкови и застрахователни институции, по този начин и доста дребни и междинни компании от разнообразни браншове на стопанската система “, добави тя.
Служебният министър на стопанската система акцентира положителното партньорство сред Бавария и България, като означи, че двустранните връзки имат капацитет да се развият и в посока семеен фирмен бизнес, в който Бавария и като цяло Германия имат доста опит. „ Ако това успеем да пренесем като наши двустранни стопански връзки, би било в действителност добра опция за дребните и междинните компании “, сподели Везиева.
Митко Василев основен шеф на Германо-българската индустриална комерсиална камара и представител на Бавария в България посочи по време на церемонията, че Германия продължава да бъде търговски сътрудник номер едно за България, а Бавария е една от водещите немски провинции по импорт и експорт. „ През 2017 година стокообменът сред България и Бавария за първи път надвишава границата от 1 милиарда евро, а през 2020 година към този момент е 1,3 милиарда евро “, уточни той по време на форума.
Представителството на Бавария в България към Германо-българската индустриална комерсиална камара отличи за десети път компании, които вземат участие интензивно в развиването на икономическите връзки сред България и Бавария, в границите на виртуална Баварска вечер.
„ Фликс България “ ЕООД получи премията в категория „ Баварско дружество с активност в България “, а „ Ауто Бавария “ ООД в категория, „ Българско дружество с стопански контакти с Бавария “.
Събитието беше проведено от Представителството на Бавария и с видеообръщения към участниците в награждаването се включиха Роланд Вайгерт - държавен секретар в Баварското държавно министерство на стопанската система, районното развиване и енергетиката и посланикът на Германия у нас Кристоф Айххорн.
За първото шестмесечие на 2021 година стокообменът с Германия е в размер на 4,901 милиарда евро, което е растеж от 23,8%, по отношение на същия интервал на предходната година. Износът за Германия е в размер на 2,635 милиарда евро, и отбелязва растеж от 20,7%, а вносът е в размер на 2,265 милиарда евро, което съставлява растеж от 27,7%.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР