Батальонът от Националната гвардия ще се отправи към южния щат,

...
Батальонът от Националната гвардия ще се отправи към южния щат,
Коментари Харесай

Десантис изпраща в Тексас 1000 гвардейци от Флорида да пазят границата

Батальонът от Националната армия ще се насочи към южния щат, който граничи с Мексико
Губернаторът на Флорида Рон Десантис разгласи през днешния ден, че изпраща в помощ на Тексас и губернатора Грег Абът батальон от Националната армия, за което той написа в обществената мрежа Х и в изказване, предавано по телевизионния канал " Фокс нюз ". За южната граница ще заминат към 1000 гвардейци.

" Ние, като жители на Флорида, заявяваме, че сме длъжни да спрем нашествието по южната граница един път вечно ", сподели Десантис в наличието на гвардейците. Губернаторът на Флорида акцентира, че страна, която не може да охранява границата си, няма по какъв начин да бъде същински суверенна.

На гвардейците, които отпътуват към Тексас, ще оказват помощ и доброволци от щатската армия на Флорида. Тази конструкция е обновена от ДеСантис през 2022 година и ще бъде употребена за първи път в интервенция отвън щата.

В средата на януари Националната армия на Тексас забрани на сътрудниците на федералната гранична работа на Съединени американски щати достъп до сектора по границата с Мексико.

На 25 януари губернаторите републиканци от 25 щата застанаха в поддръжка на губернатора на Тексас Грег Абът и конституционното право на щата за самозащита, като упрекнаха президента Джо Байдън в отвращение да пази американските граници от незаконни имигранти.

На идващия ден федералните управляващи в Съединени американски щати настояха Тексас да допусне федералните сътрудници до граничния сектор с Мексико за ремонт на загражденията с бодлива тел, които щатските управляващи издигнаха по границата. Тогава от името на Белия дом говорителката Карин Жан-Пиер окачестви като застрашаващи сигурността дейностите на губернатора Абът по отбраната на южната граница.

Впоследствие стана ясно, че тексаските управляващи са транспортирали от своята територия в други щати над 102 хиляди противозаконни мигранти в границите на интервенцията Lone Star, стартирана през 2022 година

От своя страна президентът Байдън в послание пред Конгреса съобщи, че ще разпореди да стартират договаряния сред двете групи сенатори - републиканци и демократи, за стягане на граничния надзор.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР