Батальон турски командоси, поискан от НАТО, пристигна в Косово, за

...
Батальон турски командоси, поискан от НАТО, пристигна в Косово, за
Коментари Харесай

Турски командоси пристигнаха в Косово, за да помогнат за потушаване на напрежението

Батальон турски командоси, пожелан от НАТО, дойде в Косово, с цел да помогне за потушаване на напрежението в страната, заяви Българска телеграфна агенция.

Министерството на защитата на Турция показа видеозапис, който демонстрира по какъв начин бойци с отличителните знаци на силите на НАТО в Косово (КейФОР) отпътуват от Турция и идват в Косово.

При прояви на принуждение с етнически сърби в Косово предишния понеделник бяха ранени 30 бойци от КейФОР – 11 италианци и 19 унгарци, които получиха фрактури и изгаряния от самоделни взривни устройства. При конфликтите пострадаха и към 50 сърби.

До напрежението се стигна, откакто косовски сърби пробваха да попречат на неотдавна определените косовски албански кметове да влязат в общинските здания и да поемат отговорностите си. Местните избори бяха бойкотирани от косовските сърби и кметовете бяха определени от едвам 3,5 % от записаните гласоподаватели.

След случаите предходната седмица НАТО разгласи, че ще изпрати 700 бойци в поддръжка на силите от КейФОР, които все още включват близо 3800 бойци, включително 350 от Турция.

Представител на министерството на защитата на Турция, поискал анонимност, съобщи, че в Косово ще бъдат изпратени още към 500 турски бойци. 

Искането за спомагателни бойци за КейФОР пристигна от Съвместното командване на силите на НАТО в Неапол. Турският батальон ще се причисли към КейФОР като запас.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР