Бастиан Швайнщайгер хвърли част от вината за спада на Германия

...
Бастиан Швайнщайгер хвърли част от вината за спада на Германия
Коментари Харесай

Швайнщайгер: Гуардиола има вина за спада на Германия на международната сцена

Бастиан Швайнщайгер хвърли част от виновността за спада на Германия на интернационалната сцена върху мениджъра на Манчестър Сити Пеп Гуардиола.

Откакто стана международен първенец през 2014 година, Бундестимът бе отстранен още в груповата фаза на последните две шампионати на планетата в Русия и Катар. Маншафтът отпадна и на осминафиналите Евро 2020 от Англия, а това постави и завършек на престоя на Йоахим Льов като народен селекционер.

Швайнщайгер, който игра два сезона при Гуардиола в Байерн Мюнхен, счита, че немските полезности са били изгубени в резултат на голямото въздействие на испанския експерт.

„ Когато Пеп Гуардиола се причисли към Байерн Мюнхен, когато пристигна в страната, всички смятаха, че би трябвало да практикуваме подобен жанр на игра – с къси подавания. А ние губехме полезностите си “, показа той за talkSPORT.

„ Мисля, че множеството други страни гледаха на Германия като герой – тим, който може да тича до последно. Силите ни се изгубиха в последните 7-8 години. Забравихме за това и бяхме по-концентрирани върху това да си подаваме удобно топката един на различен. Това е една от аргументите “, добави Швайнщайгер.

Откакто Ханзи Флик пое Бундестима, положението на националния тим не се усъвършенства кой-знае какъв брой доста, а следващата година Германия е хазаин на Европейското състезание. По-малко от година преди старта на шампионата, продължава да царува прочут скептицизъм по отношение на възможностите на Маншафта за успех на родна земя. Под управлението на Флик, Германия реализира единствено три победи от 11 мача предишния сезон и сега заема нежеланата 12-а позиция в ранглистата на ФИФА. Съставът възобновява подготовката си за Евро 2024 с нови две другарски срещи с Япония и Франция надлежно на 9 и 12 септември.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР