Баскония се изкачи до петото място в класирането на баскетболната

...
Баскония се изкачи до петото място в класирането на баскетболната
Коментари Харесай

Баскония надигра Фенербахче в баскетболната Евролига

Баскония се изкачи до петото място в класирането на баскетболната Евролигата, откакто на собствен терен отборът на българския национал Коди Милър-Макинтайър надигра Фенербахче с 80:79 в мач от 12 кръг в най-силната клубна конкуренция на Стария континент.

Коди Милър-Макинтайър и този път бе измежду най-дейните за Баскония, записвайки 11 точки, 6 битки, 4 асистенции и 2 откраднати топки за 32 минути в игра. От неговите съотборници Маркъс Хауърд записа 28 точки. Майк Коцар оформи дабъл-дабъл – 15 и 10 битки.

Найджъл Хейс-Дейвис бе най-резултатен за Фенербахче с 19 точки и 6 асистенции. Марко Гудурич записва 14 точки, а Джонатан Мотли приключи с 11.

40 секунди преди края нищо не бе ясно, а интригата се завърза oще повече, откакто Майк Коцар изравни за 77:77. След това Тайлър Дорси даде преднина на „ фенерите “ за 79:77, само че тройка на Маркъс Хауърд постави точка на разногласието, оформяйки крайното 80:79 в интерес на домакините.

Испанският тим има в актива си 7 триумфа и 5 провали в шампионата досега, до момента в който турският гранд е с баланс от 6-6 на 12-тата позиция.

На 8 декември Баскония на Коди Милър-Макинтайър е хазаин на Цървена Звезда, до момента в който същия ден Фенербахче гостува на Барселона.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР