Баскетболният отбор на Олимпиакос най-сетне прекъсна негативната си серия от

...
Баскетболният отбор на Олимпиакос най-сетне прекъсна негативната си серия от
Коментари Харесай

Везенков завърши годината по впечатляващ начин, а Олимпиакос изнесе лекция на Химки

Баскетболният тим на Олимпиакос най-накрая прекъсна отрицателната си серия от три поредни провали в Евролигата. Играчите на старши треньора Йоргос Барцокас минаха като товарен трен през Химки и си потеглят от Русия с победа с в дуел от 17-ия кръг на Евролигата.

— Olympiacos B.C. (@olympiacosbc)
Успехът е осми от началото на сезона за Олимпиакос, като отборът се намира на деветата позиция в класирането с актив от 8-8. Химки инкасира осмата си поредна и общо 15-а загуба за акцията, като по този метод остава на последната позиция в подреждането с баланс 2-15.

Българският национал Александър Везенков продължава да показва чудесната форма, в която се намира. Крилото бе измежду най-важните играчи за Олимпиакос през днешния ден и приключи дуела с 19 точки, 6 битки, 2 асистенции и 1 чадър за КПД от 26. Везенков бе 2/4 при пукотевица си за 2 точки и 3/6 от зоната за три, а от наказателната линия сподели 100% успеваемост - 6/6.

Sasha Vezenkov is performing better and better the last weeks for Piraeus. Today against Khimki so far he contributed 14 points in less than 15 min of playtime.
Here are his stats in the last 3 games (against Valencia, Real, Fenerbahce): 13 pts, 5,6rebs
— Florian Kurth (@FloKurth)
Неговият съотборник Костас Слукас изигра най-хубавия си мач, откогато се завърна в отбора. Плеймейкърът на " червено-белите " остави 25 точки и 5 асистенции на сметката си. Октавиъс Елис добави 15 точки и 8 битки, а Арън Харисън и Хасан Мартин допълниха надлежно с по 12 и 11 точки.

За Химки Алексей Швед бе над всички с 22 точки и 9 асистенции, Джордан Мики и Егор Вялцев се разписаха с по 17 точки, до момента в който Девин Букър остана с 10 пункта.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР