Баскетболният отбор на Монако спечели за първи път в историята

...
Баскетболният отбор на Монако спечели за първи път в историята
Коментари Харесай

Монако триумфира с първата си баскетболна титла на Франция в историята

Баскетболният тим на Монако завоюва за първи път в историята си купата във френското състезание, побеждавайки с 3-0 триумфа във финалната серия отбора на Метрополитан 92.

В третия съдбоносен дуел момчетата на Саша Обрадович се постановиха с 92:85 след доста мощни финални моменти и по този метод се окичиха със златните медали за първи път, откакто преди година изгубиха в разногласието за трофея от АСВЕЛ Вильорбан.

Най-резултатни за спечелилите станаха Джордан Лойд и Джером Блосъмгейм, които вкараха по 22 точки и бяха с съществена заслуга за сполучливия заключителен взлом на отбора от Княжеството.

За " монегаските " купата във Франция съвършеният свършек на един отличен сезон, в който тима стигна още до трофея за Купата на страната след победа на финала против АСВЕЛ с 90:70, а също така баскетболистите на Саша Обрадович се окичиха и с бронзовите медали в Евролигата след победа в дребния край против Барселона със 78:66.

От другата страна пък отборът на Метрополитан 92 също пропусна опцията да стигне до своята дебютна купа на Франция, като дуелът нощес по всяка възможност бе и последният за огромната звезда на тима Виктор Уембаняма.

223-сантиметровият французин е считан от мнозина като сигурен избор №1 в идния Драфт на НБА, като поради големия интерес към 17-годишния баскетболист мачът през вчерашния ден вечер бе изместен корт " Филип Шатрие ", който преди броени дни одобри и финала на шампионата от Големия шлем.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР