Баскетболният клуб Хебър Пазарджик излезе с отворено писмо към шефовете

...
Баскетболният клуб Хебър Пазарджик излезе с отворено писмо към шефовете
Коментари Харесай

Баскетболният Хебър с тежки въпроси за съдийството

Баскетболният клуб Хебър Пазарджик излезе с отворено писмо към шефовете на Българската Баскетболна Лига, в което слага няколко въпроса за равнището на съдийството в родния баскетбол. Пазарджиклии подчертават върху последния си мач от шампионата - загуба от Балкан-2 (в Ботевград). Ето какво гласи отвореното писмо на клуба:

" Отворено писмо до:

Съдийската комисия към БФБаскетбол/Българска Баскетболна Лига

Баскетболен Клуб Хебър се обръща към вас с зов да се обърне внимание на съдийството в срещите от Българската Баскетболна Лига. Българската Баскетболна Лига е втората по мощ лига в България, която набира от ден на ден известност и от ден на ден почитатели. Отборите в тази лига станаха много равностойни и срещите сред тях доста оспорвани. Предполагаме, че по-голямата част от треньорите и състезателите в лигата, ще се съгласят с нас, че равнището на съдийство не дава отговор на тези високи условия, които си е сложила лигата и в доста от срещите се стига до разпра и излишно напрежение сред състезатели, треньори и съдиите.

Повод за това отворено писмо е среща от миналия 13-ти кръг, на 29.01.2022г., сред тимовете на БК Хебър и БК Балкан -2. БК Хебър не желае да омаловажава успеха на Балкан –2, работата на техния треньор и състезатели, които справедливо победиха.

Нашите искания са към съдийската двойка Владимир Занев и Иван Илиев. Гледайки срещата на видео запис се вижда допускането на многочислени неверни отсъждания и в двете направления. Две от тези отсъждания са доста очевадни и будят в нас подозрението, че тези двама съдии или са некомпетентни, или просто участват на срещата, с цел да вземат хонорара си.

В прикаченото видео желаеме да покажем съответните обстановки и да получим отговор от Съдийската Комисия към БФБ, за какво не беше отсъдено нарушаване и в двете обстановки? Имаме и други въпроси:

- Защо в среща, която се чака да бъде оспорвана, е изпратена съдийска двойка, а не тройка?

- Защо до момента след позволени неточности на съдиите, не сме чули за осъден арбитър?

- Кога съдийството ще бъде на равнището на ББЛ?

БК Хебър осъзнава, че както основаването на един баскеболист до високо равнище, по този начин и основаването на арбитър по баскетбол е доста дълъг и комплициран развой. Процес, обвързван с доста самообладание и доста работа. Молбата ни е съдиите да взимат насериозно срещите в ББЛ и да дават най-хубавото от себе си, тъй като по този метод оказват помощ освен на себе си да израснат, само че оказват помощ и на ББЛ да се развива и усъвършенства качеството на играта. Нека всички да работим в името на баскетбола.

С почитание: Веселин Веселинов (треньор) и Янислав Марков (президент)
Свързани вести Хебър с сложна победа над Локо Сф - трети е в ББЛ, Запад Баскетболният Хебър почна стремително квалификацията за ББЛ А група
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР