Баскетболните отбори на Левски и ЦСКА проведоха съвместна пресконференция броени

...
Баскетболните отбори на Левски и ЦСКА проведоха съвместна пресконференция броени
Коментари Харесай

Левски и ЦСКА със съвместна пресконференция преди Вечното дерби в баскетбола

Баскетболните тимове на Левски и ЦСКА организираха взаимна конференция броени дни преди дуела сред двата отбора в Националната баскетболна лига (НБЛ).

Вечното дерби в баскетбола се завръща след 13-годишна пауза на 21 ноември (понеделник) от 19.00 часа, когато " сините " одобряват " алените " в столичната зала " Универсиада ".

" До това дерби се стигна с помощта на нашата десетгодишна работа с юноши и привличането на генералния ни спонсор през лятото ", съобщи президентът на ЦСКА Роберт Гергов.

Президентът на Левски Константин Папазов пък съобщи, че няма война сред двата отбора макар съперничеството.

" Успяхме и нас да ни има най-много с помощта на изключителните взаимни отстъпки на играчите. Между Левски и ЦСКА в баскетбола няма война, а има голямо дългогодишно другарство. Искаме да покажем, че в тази простотия и унищожена от опростачване страна, това не може да повлияе на нас. Тръгнали сме по веднъж. Много скоро Левски и ЦСКА ще имат общ спонсор ", разяснява Папазов.

Старши треньорите на двата тима Росен Барчовски и Димитър Ангелов също показаха задоволството си от завръщането на Вечното дерби.

" Има неща, които са доста по-големи от някаква борба и съревнование, а това е спортът, баскетболът. Светът не свършва с едно дерби, само че светът стартира, когато се връща нещо хубаво. Това е добър знак за почитателите, с цел да покажем, че нещата са естествени и човешки. На терена е борба, само че отвън- не. Отвън сме другари. Нашият тим може да даде образец ", съобщи Барчовски.

" Всички дълго чакахме това, само че допускам заради финансови аргументи нещата не се случиха по-рано. Чакаме с неспокойствие този мач, знаете какъв е зарядът. Искаме да запазим положителния звук и нещата да се вземат решение на терена, където няма да има сантименти ", показа Ангелов.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР