Баскетболната легенда Ървин „Меджик“ Джонсън е един от най-големите примери

...
Баскетболната легенда Ървин „Меджик“ Джонсън е един от най-големите примери
Коментари Харесай

Легендата „Меджик“ Джонсън отбеляза 30 години живот с ХИВ

Баскетболната легенда Ървин „ Меджик “ Джонсън е един от най-големите образци за мощ на духа и волята, тъй като към този момент 30 години води сполучлива борба с ХИВ.

Тази неделя 62-годишния състезател означи точно този празник, като благодари на Господ за здравето, което му е дал в целия този сложен интервал, написа самият той през профила си в Twitter.

„ Беше ми мъчно (да призная), тъй като я обичам толкоз доста и се ненавиждах, за дето трябваше да я нараня. Играл съм против някои от най-хубавите баскетболисти в света, нали? Състезавал съм се в шампионати, девет пъти съм играл финали (на NBA), тъй че знам, какво е напрежение. Но в никакъв случай не съм изпитвал по-голямо напрежение от оня път, в който карах към у дома, с цел да ѝ предам новината “, споделя Джонсън в изявление за CBS.

Легендата споделя, че сега проучванията му демонстрират, че няма и диря от ХИВ, само че лекарите го поучават да не стопира да приема всичките му предписани лекарства, с цел да продължи да води сегашния си метод на живот.

„ Меджик “ Джонсън има 5 шампионски трофеи и 3 пъти печели премията MVP във финалите, като по този начин се трансформира в един от най-успешните баскетболисти в историята.

През ноември 1991 година той признава обществено, че е бил диагностициран със СПИН и въпреки в началото да отхвърля, че е в резултат на разхвърлян секс, по-късно признава и тази си виновност.

God has really blessed me! Today marks 30 years living with HIV so the message resonated with me in such a tremendous way. I thank the Lord for keeping me, giving me strength, and guiding me for 62 years but especially the last 30.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР