Бащата на Илон Мъск казва, че се притеснява, че изпълнителният директор на Tesla може да бъде убит след доклад за влиянието му върху правителствените решения

...
Ерол Мъск каза пред The ​​Sun за страховете си, че
Коментари Харесай

Ерол Мъск каза пред The ​​Sun за страховете си, че Илон Мъск може да бъде убит.

Той разкритикува скорошна статия в The New Yorker като „успешна работа“.

Най-богатият човек в света и преди е говорил за опасенията си за сигурността, като частния му самолет, който е проследен.

Бащата на Илон Мъск каза пред The ​​Sun, че се опасява, че неговият син милиардер може да бъде убит.

77-годишният Ерол Мъск разкритикува скорошна статия в The New Yorker, която изследва влиянието на най-богатия човек в света върху правителството решения относно войната в Украйна.

Служители на Пентагона казаха на New Yorker, че Мъск е бил третиран като „неизбран служител“ и изразиха загриженост относно разговора му с Владимир Путин. Докладът също така подчерта колко решаващи са били сателитите Starlink на SpaceX във войната в Украйна.

„Това е успешна работа, спонсориран от правителството в сянка начален залп срещу Илон“, каза по-старият Мъск пред The ​​Sun.

p>

И когато репортерът на The Sun попита дали се страхува дали „правителството в сянка“ може да убие Илон, той отговори „Да“.

Главният изпълнителен директор на SpaceX изглежда има обтегнати отношения с баща си, и преди това го нарече „ужасно човешко същество“.

Ерол също така описва статията в The New Yorker като „артилерийско омекване на врага преди действителната атака“, според The ​​Sun.

Миналия май милиардерът изглежда се пошегува, че може да „умре при мистериозни обстоятелства“ след спор с руския космически ръководител за това, че SpaceX предоставя терминали Starlink на украински войници.

Инженер от Twitter каза преди това на BBC, че двама бодигардове следват Мъск из централата на компанията, включително до тоалетната. Съдебно дело, заведено през май, гласи, че той също е поискал да бъде построена баня до офиса му в Twitter, така че да не се налага да събужда охраната си посред нощ.

Но собствената сигурност на Мъск опасенията бяха най-очевидни по време на полемиката за проследяването на неговия частен самолет миналия декември. Журналистите, които споделиха връзки към акаунта на @ElonJet, бяха временно забранени и Мъск ги обвини, че искат да му навредят.

Това беше, след като Мъск каза, че кола, превозваща сина му, е била последвана от „луд преследвач (мислейки го бях аз)".

Мъск не отговори веднага на искането за коментар на Insider, изпратено извън работното време на САЩ.

Прочетете оригиналната статия в Business Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР