Баща и син изчезнаха под връх Ботев. Вчера те са

...
Баща и син изчезнаха под връх Ботев. Вчера те са
Коментари Харесай

Баща и син изчезнаха под връх Ботев

Баща и наследник изчезнаха под връх Ботев. Вчера те са тръгнали да слизат от върха към местността Паниците над Калофер.

Въпреки ураганния вятър и преспите през целия ден планински спасители от Карлово и Калофер ги търсят, само че безрезултатно. Акцията е спряна и ще продължи на следващия ден.

Съпругата на мъжа сподели, че те не са били екипирани добре и, че поема всички разходи по избавителната интервенция. След като са пренощували на връх Ботев бащата и синът са тръгнали с други двама души да слизат към града, само че вървели доста постепенно и те ги изоставили.
Данка Радулова, представител на Търговско дружество " Хайдут ": Към 19:30 ч вечерта са минали около хижата без да влизат в нея и са поели пътя за връх Ботев. Тогава хижаря ги е видял по светещите фенерчета да отпътуват за връх Ботев. След, като са пренощували туристическа спалня са тръгнали да слизат през подслон Маринка, защото бащата и сина са вървели много постепенно и другите двама са потеглили напред и от там към този момент дирите им се губят.Румен Стоянов кмет на Калофер: Аз тъкмо нощес бях тук близко да това място, споделиха че беше извънредно видимост никаква съвсем вятър, виелици и снегонавяването още в допълнение по този начин допринасяше, че не можем да забележим пътя.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР