Башкирите в руската армия започнаха да използват коне на фронта

...
Башкирите в руската армия започнаха да използват коне на фронта
Коментари Харесай

Башкирите в руската армия започнаха да използват коне на фронта в Украйна

Башкирите в съветската войска започнаха да употребяват коне на фронта в Украйна, оповестява организация " Башинформ ", представена от " Фокус ".

Идеята за потреблението на конете дал духовният ментор на башкирските военнослужещи Хамза-хазрат, споделя пред сътрудник на организацията командирът полка с позивна Башкир. По думите му, първоначално офицерите приели с подигравка думите на свещеника, само че след това се убедили, че работата на конете на предната линия е ефикасна, изключително когато се постанова да бъдат неусетно доставени боеприпаси и други товари на позициите.

Два коня - Абзелил и Буян, в този момент вземат участие в обхода на позициите и безшумното и неусетно превозване на товари.

" Можем да използваме както шишиги (камион ГАЗ-66), по този начин и АТВ. Но при тях има риск да бъдете открити. А на кон в ранни зори можете безшумно и неусетно да доставите всичко належащо на бойните позиции. На два коня, това е към 200 кг. Можете да извършите два курса заран ", споделя командирът на полка.

По думите му, башкирските коне са издръжливи, мощни и умни.

В бъдеще те желаят да усилят броя на животните на първа линия до 10 коня.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР