Басарбовският манастир край Русе остава притегателно място за румънските туристи

...
Басарбовският манастир край Русе остава притегателно място за румънските туристи
Коментари Харесай

​Басарбовският манастир привлича много румънци за Великден​

Басарбовският манастир край Русе остава притегателно място за румънските туристи по Великден. Храмът в скалите над река Русенски Лом, е наложителен в маршрута на северните ни съседи, тъй като в него е живял покровителят на Букурещ Свети Димитър Басарбовски.

Басарбово, Русе

Румънска, италианска и японска тирада се разнася още от сутринта на Разпети петък в манастира. Димитриу Лучиану от Букурещ провежда екскурзии до България. За последните три години е посещавал с туристи страната ни 300 пъти. И постоянно им демонстрира Светата обител, където в пост и молитва е прекарвал земните си дни Димитър Басарбовски. Този път Димитриу е довел и посетители от Италия.

Димитриу Лучиану: Тук се усещам като у дома, доста е красиво. Анджело: Ние сме от Кремона, Италия. За нас е огромна изненада да забележим вдълбания в скалите манастир - просто дъхът ми спря, необикновено е.


Следващата наложителна спирка е манастирът " Света Марина ". Туристите са привлечени от легендата за лечебната вода, която извира в него. Задължително посещават Средновековната цитадела Червен и Ивановските скални църкви. Не пропущат и да се забавляват. Предпочитат механите във възрожденски жанр.
Свилена Матрова, шеф на заведение: Търсят агнешко, риба, обичат скъпи ястия, кавърми... Роберто: Ракия. И виновността ви са доста положителни. Това обаче, което не ми харесва е режима на българо-румънската граница. Трябва по-бързо да се минава, да няма такава администрация, та ние сме съседи.
Въпреки границата, пристигнали един път у нас, румънците се връщат още веднъж и още веднъж, с цел да се насладят на страната ни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР