Бързото развитие на изкуствения интелект (ИИ) ще доведе до бързо

...
Бързото развитие на изкуствения интелект (ИИ) ще доведе до бързо
Коментари Харесай

Британското разузнаване прогнозира ръст на кибератаки заради изкуствения интелект

Бързото развиване на изкуствения разсъдък (ИИ) ще докара до бързо повишаване на броя на хакерските атаки през идващите две години, съгласно отчет на Националния център за киберсигурност (NCSC), която е част от английската работа за радиоелектронно разузнаване ( GCHQ).

„ ИИ съвсем несъмнено ще усили размера и въздействието на хакерските атаки през идващите две години “, споделят специалисти на разузнването. Тази технология води до доста увеличение на способността за приемане на информация, както и до нараснала успеваемост при потреблението на методите за обществено инженерство, като в същото време обезпечава по-високо равнище на секретност, изясняват те.

Според документа, ИИ " съвсем несъмнено ще направи хакерските атаки против Обединеното кралство ефикасни, защото нападателите ще могат да проучват откраднатите данни по-бързо и да ги употребяват по-ефективно, с цел да образоват своите модели. " В същото време хакери от разнообразни страни с поддръжката на държавното управление ще могат най-ефективно да „ употребяват капацитета на тази технология “, когато правят „ комплицирани кибер интервенции, като да вземем за пример основаване на злотворен програмен продукт “, се показва в отчета на разузнаването.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР