Бързам да ви предам добрата новина преди пиарката на премиера.

...
Бързам да ви предам добрата новина преди пиарката на премиера.
Коментари Харесай

Вратът на Баце - кандидат за “Оскар”

Бързам да ви предам положителната вест преди пиарката на премиера. Не му ли е пиарка към този момент? Добре де, операторка; все тая. Добрата вест е, че получихме номинация! Точно по този начин, за Оскар. Не е Мария Бакалова, уви, за благополучие. Номинацията е персонално за премиера Бойко Борисов. Вратът му е един от претендентите за основна мъжка роля тази година. Какъв огромен триумф за филмопроизводството ни!
Преди да се впусна в елементи, дано единствено уточним новите разпоредбите, по които Академията към този момент прави номинациите си. За да се показа многообразието на екран и демократичонстта на избора, през 2020 за присъединяване бяха позволени всички филми на света, освен ограничавания брой, показван в киносалони. Така в селекцията попаднаха филми с министър председатели в телевизионни платформи, филми с министър председатели в ютюб и филми с министър председатели в обществените мрежи. В това отношение ние влизаме в формалната конкуренция, тъй като имаме цяла кино поредност с част от гърба и врата на премиера, сниман от задната седалка на джипката му и предаван директно по фейсбук с репортажи по всички новинарски излъчвания. Става дума за художествена творба с резистентен протагонист, класическа сценарна рамка и сюжетни завои, представящи един или повече аспекти от живота в страната. Веднага се вижда, че отговаряме на всички условия. Самата номинация обаче пристигна и по дипломатически път, което се дължи на отличното ни съгласие с сътрудниците.
По новите правила на Академията, номиниращият кино орган е на директно послушание на специфична конгресна комисия, в която квотата на демократите е 520 места (20 от които на към този момент умряли членове), а квотата на републиканците е непотребна. Лично вицепрезидентът на Съединени американски щати следи процеса по използването на Закона за наложителната артистична независимост и разнообразие, които слагат доста точни формулировки на битката с антилиберализма. Напомняме, че България е част от тази коалиция. След съвещания сред страните от Зелената договорка, на Европа беше даден зелен кулоар за художествено-политическа самодейност в границите на антикризисния проект. Което докара то телефонен диалог сред госпожа Меркел и господин Борисов, на който беше разисквана ролята на врата на премиера в районен мащаб. В последна сметка Европейски Съюз оцени ролята и застана зад врата на Борисов. Предложено беше в подмяна на финансова поддръжка за България, да предлагат наш представител за Оскар, като отплата за икономическия спад.
Идеята беше призната от премиера, който, правилен на лидерския си дух в сложни моменти, предложи себе си. По думите му, няма различен, който в тази рецесия да поеме сходна отговорност и да обезпечи по подобен метод помощ за популацията. Така тилът на Бойко Борисов стана първият настоящ врат на министър-председател с номинация за основна мъжка роля на Американската академия.
За известно страдание, системата на номинациите е проведена по този начин за недопускането на дискриминация, че в случай че лицето на артиста е по-малко в кадър от други негови равноправни елементи, то номинацията може да е за крак, торс или даже долна част на гърба - таз. В нашия случай се оказа, че огромна част от забележимото в кадър не е лицето на премиера, а неговият врат.
Напомням, че церемонията по връчване на премиите ще се организира през март, само че заради третия локдаун ще е най-вероятно по zооm и с маски. Премиерът е изразил подготвеност при нужда да участва персонално, като носи маска и на врата си или каквото друго там измислят Балтов и министър Ангелов, които – и ето ви любопитен факт – също вземат участие във кино лентата.
 
Автор: Драго Симеонов,
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР