Барселона се превърна във втория отбор с 10 победи през

...
Барселона се превърна във втория отбор с 10 победи през
Коментари Харесай

Барселона се залепи плътно зад фенерите

Барселона се трансформира във втория тим с 10 победи през сегашния сезон в Евролигата. Възпитаниците на Шарунас Ясикевичус се постановиха със 74:68 (28:12, 15:18, 19:21, 12:17) над Панатинайкос в трагичен конфликт от 14-ия кръг на шампионата. 

По този метод каталунците остават на второ място във краткотрайното класиране с баланс от 10-4, какъвто е и този на към момента лидера в таблицата Фенербахче. За ПАО пък провалянето е второ следващо тази седмица и гърците са 11-и с актив от 6-8. 

Още в първата четвърт Барселона стартира да се отскубва напред в резултата, като в един миг задатъкът на домакините доближи 16 точки при 28:12 след първите 10 минути игра. " Детелините " обаче не се уплашиха от ранната разлика и методично скъсяваха изоставането от своя противник, като посредством мощно второ полувреме ПАО се приближи на единствено точка зад " лос кулес " при 69:68 в края на последната четвърт. Пропуск от тройката на Матеуш Понитка обаче не разреши на гостите да откраднат водачеството и по-късно бяха осъдени от пет следващи точки на чешкото дуо на Барса Томаш Саторански и Ян Весели, които оформиха крайното 74:68. 

Весели приключи с 15 точки за успеха на Барселона. Никола Миротич добави 14, Томаш Саторански се разписа с 13 точки и 6 асистенции, а Никола Калинич завърши с 10 точки и 5 битки. 

Най-добър за ПАО бе Дуейн Бейкън с 19 точки и 5 битки. Йоргос Папаянис вкара 13 с 8 битки, а Артурас Гудайтис добави 10 точки.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР