Барселона продължава защитата на Купата на Краля в Испания, като

...
Барселона продължава защитата на Купата на Краля в Испания, като
Коментари Харесай

Перфектни до болка: Барса продължава защитата

Барселона продължава отбраната на Купата на Краля в Испания, като се класира с лекост за четвъртфиналите.

На реванша със Селта, след 1:1 във Виго, Барса разруши противника с 5:0, като още през първото полувреме реши всичко.

Каталунците са пропущали да стигнат до край единствено един път от 2010-та насам, а са носители на трофея в последните три години.

Селта въпреки всичко остава единственият тим, вкарвал гол на Барса от ноември месец насам.

Лионел Меси оформи дубъл, като означи първите два гола в дуела в 13-та и 15-та минути и с това към този момент има 46 гола за Купата в Испания, което го вкара в влиятелния Топ 10 на голмайсторите за всички времена в шампионата.

Първият гол на аржентинеца пристигна след извеждащ пас отляво за Жорди Алба, който пусна ниско паралелно подаване в пеналта. Суарес прескочи топката и от точката на дузпата Меси я прати в долния ляв ъгъл за 1:0.

Отново композиция Алба-Меси докара до второ попадение, две минути по-късно, след двойно подаване на бързи обороти и акуратен шут от десетина метра в мрежата.

На процедура в 28-та минута всичко завърши, с третото попадение за Барселона. Лошо излизане на вратаря на Селта и акробатично осъществяване на Жорди Алба направи 3:0, след подаването на Лионел Меси.

Разгромът продължи и в 31-та минута попаденията към този момент бяха четири на брой за Барса след безумна неточност в отбраната на Селта, оставила Луис Суарес самичък против вратата с топка в крайници.

През второто полувреме домакините умерено владееха топката, изчаквайти възможни моменти за още голове, само че без да натискат противника изключително.

Появата на Усман Дембеле развълнува почитателите за последните 30 минути от срещата, а Луис Суарес пропусна да вкара необикновено попадение в 82-та минута от близо 40 метра.

Иван Ракитич оформи крайното 5:0 в 87-та минута, откакто с глава засече необезспокояван центрирането на Дембеле от корнер.

Останалите четвъртфиналисти са Атлетико Мадрид, Алавес, Валенсия, Севиля, Леганес, Реал Мадрид, Еспаньол.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР