Барселона победи трудно у дома Леванте с 1:0 в среща

...
Барселона победи трудно у дома Леванте с 1:0 в среща
Коментари Харесай

Барса е шампион! Меси донесе титлата

Барселона победи мъчно вкъщи Леванте с 1:0 в среща от 35-ия кръг на испанската Примера дивисион и узакони 26-ата си шампионска купа, която получи след последния съдийски сигнал и празненствата на " Камп Ноу " започнаха незабавно. Лионел Меси (62) влезе като запаса и вкара победния гол за каталунците, които са непоклатими от върха три кръга преди края на сезона.

Треньорът на домакините Ернесто Валверде избра да заложи в нахлуване на Усман Дембеле, Луис Суарес и Филипе Коутиньо, оставяйки Меси на пейката да почива поради идния полуфинален конфликт с Ливърпул в Шампионската лига. Аржентинецът обаче се появи в игра незабавно след почивката и донесе купата на каталунците с гола си.

Барселона доминираше и през първото полувреме, само че съществени пропуски направиха Луис Суарес, Артуро Видал и Филипе Коутиньо. В 32-ата минута Луис Суарес се завъртя в наказателното поле и падна на земята, само че не получи дузпа.

В началото на втората част Меси влезе в игра на мястото на Коутиньо, а каталунците натискаха в търсене на по този начин стремежи гол. В 57-ата минута Иван Ракитич завъртя доста елегантно топката към противоположния ъгъл, а вратарят я изгледа единствено по какъв начин тя облиза гредата и излезе в навън. Пет минути по-късно домакините най-сетне преодоляха защитата на гостите и стигнаха до попадение. След карамбол в наказателното поле топката стигна до Меси, който я насочи по диагонала и вкара за 1:0. Това бе негов 34-и гол от началото на сезона в шампионата.

Гостите от Валенсия се пробваха да отвърнат незабавно и в 64-ата минута Борха Майорал беше изведен самичък против вратаря, само че Марк-Андре тер Щеген избави удара му. След това немският пазач внимаваше и предотврати пряк гол от корнера. Четири минути по-късно Ел Команданте Моралес направи огромен пропуск, откакто преодоля отбраната на домакините, само че по-късно насочи неакуратен удар над вратата.

До края на мача каталунците заложиха на контраатаки, а гостите търсеха изравняването и в 89-ата минута можеха да огорчат Тер Щеген, само че гредата избави вратата на домакините.

В последна сметка до нови попадения не се стигна и Барса победи с купата, откакто три кръга преди края на сезона има 83 точки и е неосъществим на върха. Веднага след мача бе връчен трофея на каталунците и започнаха тържествата на „ Камп Ноу “ с голям брой фойерверки. Леванте е 15-и с 37 точки и на 3 пред рисковата зона./blitz.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР