Барселона победи Елче с 4:0 като в мач от 27-ия

...
Барселона победи Елче с 4:0 като в мач от 27-ия
Коментари Харесай

Барса попиля Елче в Примера дивисион

Барселона победи Елче с 4:0 като в мач от 27-ия кръг на Ла Лига. Роберт Левандовски изведе каталуцните напред в 20-ата минута на срещата. Ансу Фати удвои преднината на гостите в 55-ата минута.

Десет минути по-късно Роберт Левандовски направи резултата типичен. Феран Торес също се разписа в 70-ата минута и оформи крайният резултат.

Така Барселона събра 71 точки и краткотрайно има 15 пункта задатък пред Реал Мадрид, който играе в неделя против Реал Валядолид. Елче пък остава на дъното в испанския шампионат с едвам 13 точки след 27 мача.

Още преди да изминат две минути игра Елче погледна към вратата на Барселона. Педро Бигас се извиси в наказателното поле на каталунците и стреля с глава. Топката мина настрана от вратата на Тер Стеген.

Барселона съумя бързо да се оттърси и пое самодейността в мача. Гостите направиха няколко рискови офанзиви, само че първата действителна голова опция пристигна в 20-ата минута, когато топката бе изпратена в пеналтерията на Елче от статично състояние. След безредие топката се озова в краката на Левандовски, а полският напдател я прати в мрежата на Едгар Бадия.

В 27-ата минута Левандовски опита удар от ръба на пеналтерията, само че той бе блокиран. Три минути по-късно домакините нападнаха добре, а офанзивните им дейности приключиха с остро центриране в наказателното на Барса, където бранителите на каталунците се оправиха.

Отново Левандовски бе покрай втория гол в 42-ата минута. Феран Торес го откри на скорост в наказателното поле, само че полякът не съумя да нанесе добър изстрел и по този начин пропиля чисто състояние пред вратата на Елче.

Домакините получиха необичаен късмет за гол в 52-ата минута, когато Хосе Кармона бе изведен зад тила на бранителите на Барселона и остана очи в очи с вратаря. При нахлуване в наказателното поле на каталунците обаче той се контузи и се сгромоляса на земята, хващайки се за бедрото. Той не съумя да нанесе изстрел.

Две минути по-късно Барса удари още веднъж. Ансу Фати получи на центъра и завоюва доста пространство. Той стигна до границата на пеналтерията, откъдето шутира, пращайки топката в мрежата на Елче за 2:0.

В 66-ата минута Роберт Левандовски още веднъж се разписа, откакто Гави съумя да открадне топка в центъра на терена, а тя стигна до поляка. Той влезе в наказателното поле на домакините и нанесе изстрел около стража Едгар Бадия за 3:0.

Четири минути по-късно и Феран Торес се разписа. Той съумя да се измъкне от отбраната на Елче и получи пас от Левандовски, след което стреля в долния ляв ъгъл и порази вратата на домакините за 4:0.

Роберт Левандовски вкара трети гол в 82-ата минута, само че насладата му продължи единствено секунди, защото се чу сигнал за засада. Две минути по-късно пък Елче уцели греда.

С два гола след почивката Севиля победи с 2:0 Кадис в локалното андалусийско дерби от 27-мия кръг на испанската Ла Лига. Това бе и дебют за новия треньор на домакините - Хосе Луис Мендилибар.



Още в началните минути на мача домакините от Кадис имаха искания за дузпа, само че такава не бе отсъдена и това бе всичко по-интересно до почивката.

Пет минути след подновяването на играта обаче Лукас Окампос даде преднина на андалусийци, откакто ударът му се отклони в защитник и влетя във вратата на Давид Хил.

В 62-рата минута домакините бяха доста покрай изравняването, само че шутът на Фали откри дясната греда.

Четвърт час преди края гостите съумяха да издебнат противника си за повторно. Браян Хил изведе Юсеф Ен-Несири и мароканецът прати топката в мрежата на Кадис за повторно.

С успеха Севиля събра 31 точки и се изкачи на 13-о място. Кадис е 16-а позиция с 28 точки, единствено на две над зоната на изпадащите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР