Барселона и Реал (Мадрид) завършиха 0:0 в голямото испанско дерби

...
Барселона и Реал (Мадрид) завършиха 0:0 в голямото испанско дерби
Коментари Харесай

"Барселона" и "Реал" разочароваха в първото нулево "класико" от 17 години

" Барселона " и " Реал " (Мадрид) приключиха 0:0 в огромното испанско дерби и не излъчиха победител между тях. Дългоочакваният мач, който беше отсрочен от месец октомври и трябваше да се трансформира в двубой за първото място в Ла Лига, разочарова с дребното голови положения, най-много от домакините.

В срещата имаше няколко противоречиви обстановки, измежду които анулиран гол на " Реал " поради засада.

За пръв от ноември 2002 година " класико " приключва при нулево тъждество в турнирен мач. " Реал " продължава да няма победа против противника си от 2016 година В 243-ия конфликт сред двата огромни противника, те не съумяха да се победят за 52-и път. " Барселона " остава с 96 победи, а " Реал " има 95 триумфа.

Срещата се игра в условия на митинги в каталунската столица, като стачкуващи пробваха да предотвратят провеждането на дербито. На " Камп ноу " имаше 93 426 фенове.

За 90 минути " Барселона " насочи единствено два точни удара, до момента в който " Реал " четири, само че всеки един от изстрелите на гостите беше през първата част.

Проблемите за каталунците започнаха още преди мача, когато Серхио Бускетс беше сменен наложително от Иван Ракитич.

В началните минути " Барселона " беше по-активният отбор на терена и сътвори доста компликации за гостите. Меси стартира изтеглен по-назад, откъдето контролираше дейностите на отбора си. Аржентинецът съумя да " издърпа " отбраната на " Реал " в предни позиции и раздаваше дълги пасове.

При едно от тях Жорди Алба се озова в наказателното поле, само че не съумя да подаде тъкмо към Суарес.

В 12-ата минута пристигна и първата противоречива обстановка в дуела, когато беше извършена опция за дузпа за " Реал ". Малко по-късно гостите от Мадрид насочиха и първия си прецизен удар, само че Тер Стеген отрази изстрел на Бензема.

Натискът на " Реал " продължи повече от 15 минути, като поредно благоприятни условия имаше пред Каземиро, Валверде и Рафаел Варан. Вратарят на " Барселона " Тер Стеген обаче се оправи при всяка една от тях.

Веднъж се наложи топката да бъде чистена и от голлинията, когато Жерар Пике се намеси уверено.

" Барселона " съумя да овладее обстановката едвам в края на първата част, когато изстрел на Меси беше избит от голлинията от Серхио Рамос.


© Reuters

През първата част " Барселона " насочи единствено три удара, от които само опитът на Меси беше в очертанията. Ударите на " Реал " бяха четири пъти повече, от които четири бяха точни.

Играта на каталунците продължи да не върви толкоз безпрепятствено и през втората част. Меси беше изолиран в огромна част от времето, като продължи да играе в центъра и надалеч от вратата. Суарес също не играеше доста с топката, а Гризман грешеше в множеството случаи грешеше подаванията си.

" Реал " продължи да има по-добрите положения. Валверде още веднъж насочи рисков удар, а два пъти Гарет Бейл пропусна от доста преференциални обстановки. Изстрелите на уелсеца откриха мрежата от външната й страна.


© Reuters

В 60-ата минута домакините желаеха и дузпа след груби дейности на Серхио Рамос против Суарес. Капитанът на " Реал " игра рисково, като не съумя да почисти топката, само че съдията подмина тази обстановка.

Четвърт час преди мача " Реал " стигна до гол, който обаче беше анулиран. Менди беше открит отляво и центрира, а Бейл се разписа с десния крайник. След обзор на обстановката с технологията за видеоповторения сподели, че левият бек на " Реал " е бил в засада.


© Reuters
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР