Барселона и Атлетик Билбао играят при резултат 4:0 в мач

...
Барселона и Атлетик Билбао играят при резултат 4:0 в мач
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Барселона - Атлетик Билбао 4:0, Феран Торес се включи в головото шоу

Барселона и Атлетик Билбао играят при резултат 4:0 в мач от 11-ия кръг на Ла Лига.

Първата опция пристигна в 12-та минута, когато Осман Дембеле направи независим пробив и стреля с левия крайник в далечния ъгъл, само че Симон избави. Все отново, Левандовски доближи до топката и я центрира назад за френския състезател, който стреля с глава и остави беззащитен вратаря на Билбао - 1:0.

В 18-та минута Серхи Роберто бе изведен добре в наказателното поле от Осман Дембеле и испанският десен бранител стреля, а след получилия се рикошет, топката влетя в мрежата на Симон за повторно. Три минути по-късно още веднъж френският национал Дембеле бе забъркан в хубава офанзива на Барселона, защото крилото откри ужасно Левандовски в пеналтерията, а полският нападател се обърна и с левия си крайник стреля в центъра на вратата, с цел да направи резултата 3:0.

В 49-та минута пристигна първият прецизен удар на Атлетик Билбао, откакто Алекс Беренгер стреля по диагонола, само че тер Щеген внимаваше и отрази. Второто полувреме стартира с прекрасен късмет за Барселона, защото Серхи Роберто навлезна добре в наказателното поле и опита да подаде на Педри, само че бранител на гостите се намеси, изстрелвайки топката в личната си греда, само че за негов шанс до гол не се стигна. В 66-та минута Ансу Фати получи от Френки де Йонг, а крилото опита удар по диагонала, само че топката прелетя над напречната греда.

Секунди по-късно Феран Торес остана очи в очи с Унай Симон, само че вратарят реагира отлично и избави с крайник. В 73-та минута Осман Дембеле даде страховит пас на Феран Торес в наказателното поле, а испанският национал овладя добре топката и този път не сбърка отблизо разстояние, с цел да направи резултата 4:0. В последвалата офанзива Атлетик Билбао имаше късмет да понижи от корнер, само че удар на състезател от тима на баските не съумя да уцели вратата.

 

Стартови сформира:

Барселона:  1. Марк-Андре тер Щеген, 28. Алехандро Балде, 24. Ерик Гарсия, 23. Жул Кунде, 20. Серхи Роберто, 21. Френки де Йорг, 5. Серхио Бускетс, 8. Педри, 7. Осман Дембеле, 30. Гави, 9. Роберт Левандовски

Треньор: Шави

Barça XI
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР