Баровски жилищен комплекс, оценяван на над 5 млн. евро, вдига

...
Баровски жилищен комплекс, оценяван на над 5 млн. евро, вдига
Коментари Харесай

За какво му е да играе футбол!? Капитанът на националния ни отбор прибира до края на годината 5 млн. от ето този ултралуксозен проект

Баровски жилищен комплекс, оценен на над 5 млн. евро, подвига капитанът на националния тим по футбол Ивелин Попов, сподели инспекция на “България Днес”. Сума, която не е изключително огромен проблем за Попето поради годишната му заплата от над милион в „ Спартак “ Москва.

Самата инвестиция Попов прави посредством новорегистрираната си компания “ИКИ Билдинг-2017”. В нея той е съучастник с двама предприемачи с опит в строителството и продажбите на парцели.

Проектът на футболиста започва тъкмо преди година. На първи март 2017 година компанията, чийто капитал е скромните 150 лв., заплаща в брой 1 408 197 лева за голям имот на столичната ул. “Отец Паисий”. Теренът се намира в топцентъра на столицата. Заради следващия заможен взрив търсенето на жилища и офиси в региона е голямо, а цените гонят рекордни равнища. Това от своя страна при добър план подсигурява големи облаги на вложителя.

Следвайки препоръките на своите сътрудници, Попето мигновено брои солидна сума и за проектант. Изготвеният план планува строителството на осеметажна постройка, която съвсем компактно да покрие имота. Според проекта общата застроена повърхност на постройката е 5730 кв. м. Така при цена на парцелите в региона към 1300 евро на квадрат Попов си подсигурява доходи от над пет милиона евро.



Съобразена с цените и баровския регион е и размера на жилищата. Според документите близо шестте хиляди квадрата би трябвало да се разпределят върху едвам 37 жилището. Всеки един от тях има и голям гараж.

За да оправдае солидните цени, Попето залага и на голям брой екстри за бъдещите жители. Блокът ще бъде издигнат с допустимо най-хубавите материали. Бъдещите притежатели ще се радват на централно парно, първокласни общи елементи, дървена обшивка извън, ажурени парапети, съвременни системи за сигурност, а върху гаражите се планува и озеленяване.



След правенето на архитектурния план Ивелин Попов заплаща и 80 бона за строително позволение. Парите са преведени предходната есен в общината. Веднага по-късно особено наетата известна строителна компания стартира да лее основите. От книжата на плана излиза наяве, че блокът на футболиста би трябвало да е подготвен до края на годината.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР