Бърни Екълстоун вярва, че сезон 2020 във Формула 1 трябва

...
Бърни Екълстоун вярва, че сезон 2020 във Формула 1 трябва
Коментари Харесай

Бърни Екълстоун: Нека отменим тази година във Ф1

Бърни Екълстоун има вяра, че сезон 2020 във Формула 1 би трябвало да бъде анулиран, защото не счита, че задоволително доста надпревари ще могат да се проведат до края на годината. Първите осем кръга в моторната конкуренция се анулираха, откакто част от хората в другите тимове бяха инфектирани от вируса COVID-19. Останалите 14 кръга от тура пък също са под въпрос, защото не се знае по какъв начин тъкмо пандемията ще повлияе на бъдещето на спорта.

Няма отмалялост: На 89 Бърни Екълстоун ще става татко

Минимум осем надпревари би трябвало да се проведат, с цел да може той да бъде приет за годен, а някогашният началник на Ф! Екълстоун не има вяра, че това може да се случи.

„ Трябва да преустановим акцията през тази година и да стартираме отначало следващата година. Не виждам в този момент по какъв начин може да се проведат осемте кръга, с цел да стане годен шампионата”, сподели 89-годишният Бърни пред BBC Radio 5.

„ Ситуацията е доста сложна и не виждам по какъв начин ще се оправим с нея”.

Ако се създадат тези осем надпревари от Формула 1, Люис Хамилтън има шанса да изравни Михаел Шумахер по брой извоювани трофеи (7). Все отново Бърни не има вяра, че това, в случай че стане, ще бъде рационално с оглед приказките, които ще се приказват по-късно. „ Ако има шампионат и Люис завоюва, тогава ще изравни върха на Михаел, само че най-лошото ще е, че всеки ще знае, че тази му купа е след осем надпревари, а не от естествен шампионат”, призна Екълстоун.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР