„Барбенхаймер“ имаше невероятна инерция в боксофиса през първата си седмица

...
Това беше експлозивна седмица за Барбенхаймер“, с атомната бомба и
Коментари Харесай

Това беше експлозивна седмица за „Барбенхаймер“, с атомната бомба и атомната руса ръка, работещи ръка в пластмасова ръка, за да доставят динамит в боксофиса. През първата седмица по местните кина "Барби" и "Опенхаймер" събраха общо над 368 милиона долара.

Ослепителната кукла на Грета Геруиг надхвърли четвърт милиард долара със зашеметяващите 258 милиона долара, според Warner Bros., които са продуценти на филма. (CNN и Warner Bros. са собственост на Warner Bros. Discovery.)

 Рекламите за филмите „Oppenheimer“ и „Barbie“ се появяват в AMC Theaters в The Grove в четвъртък, 20 юли 2023 г., в Лос Анджелис. Рекламите за филмите „Oppenheimer“ и „Barbie“ се появяват в AMC Theaters в The Grove в четвъртък, 20 юли 2023 г., в Лос Анджелис. Крис Пицело/АП

Той остана номер 1 през цялата седмица, печелейки средно по $24 милиона всеки ден. В петък тази цифра скочи до 29 милиона долара.

Междувременно екзистенциалният биографичен филм на Кристофър Нолан събра около 128 милиона долара. Средно 11 милиона долара на делничен ден, според компанията за медийни анализи Comscore, с 13,4 милиона долара в петък.

Наблюдатели казват, че и двата филма се противопоставят на тежестта на боксофиса, дори след взривяващ дебютен уикенд.

„Филмите са склонни да намаляват значително в средата на седмицата, след като този начален уикенд интерес е удовлетворен. Но тази средата на седмицата и за двата филма беше почти като уикенд“, каза Пол Дергарабедиан, старши медиен анализатор в Comscore.

Цифрите показват продължаващия интерес към филмите и затвърждават статуса на Барбенхаймер като културна сензация.

„Най-силната мярка за успеха на един филм е вторият уикенд“, каза Дергарабедян.

През този уикенд анализаторите предвиждат около 94 милиона долара за „Барби“ и 46 милиона долара за „Опенхаймер“.

„Дори това да беше първият уикенд, това пак ще са страхотни числа“, добави той.

 01 Барби маркетингови партньорства Ричард Дрю/AP

„Барби“ и „Опенхаймер“ генерират рекордни предварителни продажби през втория уикенд, според The ​​Boxoffice Company, която управлява часовете на представленията и билетите за Google, TikTok, IMDb и Apple.

Барбенхаймър също ще се бори с големи филми за супергерои, като някои анализатори казват, че този уикенд се очертава да бъде един от най-добрите уикенди за задържане след „Отмъстителите: Краят“ от 2019 г.

Компанията има повече от 150 театрални партньори, които също съобщиха, че тази седмица е била най-добрата им в продажбите на вътрешния пазар от дебюта на „Spider-Man: No Way Home“ на 17-23 декември 2021 г.

С „Barbenheimer“ вълнението на публиката за всеки филм подкрепи другия. Според Дергарабедиан беше страхотна седмица не само за киносалоните, но този момент от поп културата ще бъде изучаван във филма, бизнеса и маркетинг за години напред.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР