Бар започнаха да строят в двора на бившето кино Тракия

...
Бар започнаха да строят в двора на бившето кино Тракия
Коментари Харесай

Наливат бетон в двора на бившето кино Тракия

Бар започнаха да строят в двора на бившето кино „ Тракия ” в " Кючук Париж ", където се обитава „ Тракийското сдружение Войвода Руси Славов ”, записано в социална изгода. Дърветата от източната страна на постройката на бул. „ Димитър Талев ” са изсечени и през вчерашния ден наляха бетон.

„ Премахнахме дървения павилион и на негово място ще бъде построен бар в правоъгълна форма - лека краткотрайна структура с повдигащ се покрив, падащи стъкла и алуминиеви детайли ”, изясни за „ Марица ” ръководителят на сдружението Нонка Матова.  Тя добави, че до края на ноември структурата ще бъде приключена и хората ще могат да вършат срещи на кафе.

След като киното спря да работи, постройката, реновирана, като се изключи огромния салон, беше превърната в дискотека „ Марс ”, а по-късно - в известно заведение. Тракийското сдружение е притежател на парцела, има и библиотека, само че тя се води ведомствена съгласно наредбите на Министерството на културата, т.е. могат да я употребяват единствено членовете, описа Матова, военачалник от запаса.

Нонка Матова твърди, че са отрязани три дървета. „ Казаха ни да отрежем още шест, тъй като са заболели и би трябвало да ги подменим с други типове, единствено да не е кестен или орех. Ландшафтни архитекти ни оферират да засадим японска слива, тъй като е доста красива, ние поръчахме сребърна ела и желаеме да закупим две сребърни липи. Ще създадем всичко допустимо да компенсираме зеленината ”, увери  Матова. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР