Банско. Тази година Банско Балкан фест събра близо 30 хиляди

...
Банско. Тази година Банско Балкан фест събра близо 30 хиляди
Коментари Харесай

Благоевград: Близо 30 хиляди дойдоха на Банско Балкан фест 2019

Банско. Тази година Банско Балкан фест събра близо 30 хиляди почитатели на балканската музика от всички краища на България. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Гости от Сърбия, Македония и Гърция пристигнаха особено за концертите, които взривих Югозапада. Две от най-големите звезди на сръбската музика Свѐтлана Великович – Цеца, и Саша Матич, зарадваха своите почитатели с обичани шлагери. Българските поп фолк прими Ивана и Преслава показаха на публиката публиката най-хубавото от репертоара си. По традиция, фестивалът бе открит с песни от невероятния фолклор на Банско, в осъществяване на фолклорна група „ Банскалии ” и танцова групировка „ Бански фукли ”, а втората вечер на сцената се качиха „ Бански старчета ” и танцовата групировка „ Еуфория ”.
Кметът Георги Икономов бе поздравен от Ивана, Преслава и Иван Динев - Устата - водещ на фествала, за това, че Банско е град, цялостен със събития, и че тъкмо този фестивал се случва тук, в най-хубавия и хубав български курорт.
На финала на своето присъединяване, Ивана запя " Моя страна, моя България " и извика на сцената кмета Георги Икономов, с цел да развеят дружно българско знаме и това взриви публиката. Под аплодисментите на хилядите, Икономов прикани всики да обичат България и не скри насладата си от обстоятелството, че фестивалът се радва на толкоз доста почитатели.
Кралицата на балканската музика Цеца не излъга упованията на препълнения от нейни фенове стадион в Банско и извърши най-големите си шлагери, раздавайки се на сцената.
Красива музика, прелестни реализатори – щастлива и многочислена аудитория - това бе тазгодишното издание на най-големия фестивал за балканска музика в България.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР