Банско спечели за 10-и път приза за най-добър ски курорт

...
Банско спечели за 10-и път приза за най-добър ски курорт
Коментари Харесай

Обявиха ски курорт №1 у нас, ето и световната класация

Банско завоюва за 10-и път наградата за най-хубав ски курорт за България на World Ski Awards 2022, което му отрежда място измежду най-хубавите местоположения в Европа, научаваме от тазгодишната ранглиста на World Ski Awards. Банско остава и най-големият ски център на Балканите. Сред номинираните български зимни курорти в уеб страницата на международната организация откриваме още Пампорово, Боровец и Витоша.

Световният първенец обаче е Вербие. Кацнал на слънчево плато на надморска височина от 1500 метра в сърцето на Швейцарските Алпи, със своите хижи с покриви от шисти, Вебрие е едно прелестно алпийско село, което е и победител в тазгодишното издание на World Ski Awards. То е врата към ски зоната 4 Vallées, която разполага с близо 100 лифта и повече от 400 км ски писти за всички равнища на опит. Местността към Вербие е определяна като парадайс за фрийрайд, който всеки скиор би трябвало да посети.

За разлика от други алпийски села в Швейцария, първенецът в World Ski Awards 2022 се слави и с паметен нощен живот. 

Сред номинираните за ски курорт номер едно в света попадат още водещи дестинации - Оре (Швеция), Канданчу (Испания), Вал Гардена (Италия), Гармиш-Партенкирхен (Германия), Гейло (Норвегия) и Вал Торенс (Франция).

От по-близките до България дестинации вършат усещане кандидатурите на словенският Крвавец и румънският ски курорт Синая, написа profit.bg.

World Ski Awards е единствената международна самодейност, която прави оценка и излъчва спечелили за действителни достижения в ски туризма във всяка от 25-те най-хубави народи за ски туризъм в света. Стартирала през 2013 година, World Ski Awards има за цел да разпространява и насърчи ски промишлеността в целия свят. Тя е част от организацията World Travel Awards.

Гласуването за премията се организира онлайн на уеб страницата на WSA. В него вземат участие експерти, работещи в ски промишлеността, както и консуматори на ски услуги.

Ски туризмът е жизненоважен сегмент от международния пазар на пътувания и туризъм. Приблизително 400 милиона визити на скиори се правят всяка година допълнително от 2500 ски курорта, които са дом на над 6 милиона хотелски кревати.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР