Банско. Машина за инфраред изкърпване на асфалтова настилка Infraset ще

...
Банско. Машина за инфраред изкърпване на асфалтова настилка Infraset ще
Коментари Харесай

Благоевград: Общинският съвет в Банско одобри участието на Общината в съвместен проект с турската зимна дестинация Ерзурум

Банско. Машина за инфраред изкърпване на асфалтова настилка Infraset ще бъде закупена от Община Банско за осъществяване на поправки на пътната настилка на територията на общината. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Това стана ясно след даденото единодушие от Общински съвет - Банско на извършеното през днешния ден постоянно съвещание. Машината е създадена въз основата на новаторска технология, с чиято помощ се реализират качествени и нискобюджетни ремонтни действия посредством запълване с рециклиран асфалт. Методът разрешава да се обработи повърхност от 5-6 кв. м за един час и беше показан едвам преди месец на Международния механически панаир в Пловдив като една от новостите в европейски мащаб.
Съветниците утвърдиха подмяната на ветрозащитния пояс в сектора гр. Банско – с. Баня. Лошото положение на крайпътното насаждение постанова на мястото на остарелите и станали рискови тополови дървета да бъдат засадени нови. Получената дървесина ще бъде продадена на търг, а събраните средства ще се употребяват целево за създаване на нов ветрозащитен пояс.
Бяха взети решения за отпущането на месечни стипендии за подкрепяне на издръжката на Гергана Божинова – гимназистка в гр. Благоевград, и на студента в Софийския университет „ Св. Климент Охридски ”, Михаил Цинцаров. Младите хора от гр. Банско са в затруднено фамилно състояние, заради което ще бъдат подкрепени финансово по време на своето образование.
Дадено бе единодушие Община Банско да реализира партньорски план с турската община Ерзурум. Ерзурум, както Банско е една от известните зимни дестинации в южната ни съседка, като наименованието на плана е „ Сътрудничество за зимен туризъм, щадящ околната среда ”. Предвижда се да се проучат опциите за вложения в слънчевите енергийни системи, и тяхната възвръщаемост, като за задачата ще се осъществят срещи за продан на положителни практики.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР