Банкова служителка от Варна е арестувана по обвинение за присвояване

...
Банкова служителка от Варна е арестувана по обвинение за присвояване
Коментари Харесай

Банкова служителка от Варна е арестувана заради 1 млн. лв, пращала ги на непознат в Монтана

Банкова служителка от Варна е задържана по обвиняване за заграбване на близо 1 млн. лева от сметки на клиенти, оповестиха от прокуратурата. 38-годишната жена работи като специалист в отдел " Банкиране на дребно " на банка, чието име не се загатва.

През последните 3 години тя е изпратила по куриерска компания 970 хиляди лева до мъж в Монтана, който познавала единствено по интернет, настояват проверяващите. Това се е случило, макар че двамата в никакъв случай не са се срещали онлайн. Обяснението ѝ за изпращане на парите било, че мъжът имал неуредени сметки с лихвари, а банкерката се опитвала да му помогне.

Служителката Невена Й. е присвоила парите от инвеститори на банката, сочат данните на прокуратурата. От известието на държавното обвиняване не излиза наяве по какъв начин схемата е била разкрита. Посочва се единствено, че парите са били изпращани от Варна в Монтана по пощальон в продължение на три години. Тайнственият мъж се представял на банковата като Мирослав Михайлов в интернет-общуването, само че парите били изпращани до " Сергей ", който сякаш бил негов братовчед. По персонална карта получателят имал напълно други имена.

" За трите години виртуална връзка Невена Й. изпращала с пратки по куриерска компания присвоените средства. Освен тях тя и татко ѝ изтеглили заеми, които също били изпратени на мъжа, както и средствата от влоговете на двамата ѝ родители. Първите средства, които изпратила на своя виртуален другар, били персонални ", настояват от прокуратурата.

В момента банковата служителка е задържана за 72 часа. Прокуратурата ще желае да бъде арестувана за непрекъснато.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР