Банките ще играят важна роля в зелената“ трансформация на икономиката.

...
Банките ще играят важна роля в зелената“ трансформация на икономиката.
Коментари Харесай

В Деня на банкера! 12 топ банкери говорят пред СТАНДАРТ

Банките ще играят значима роля в „ зелената “ промяна на стопанската система. Освен че вземат участие интензивно в другите стратегии на финансиране, те ще постановат и разнообразни критерии, с цел да подтикват планове, които имат щадящо влияние върху климата. Това излиза наяве от тактиките за бъдещето, които водещите банки у нас разкриват в приложението на „ Стандарт “ „ Банките в цифровия свят “, отдадено на Деня на банкера – 6 декември.

„ Зелената “ концепция върви дружно с дигитализацията, която е измежду главните политики на финансовите институции през последните няколко години, а пандемията форсира нейния ход.

През 2022 година този развой ще продължи, като ще забележим електронно банкиране от ново потомство. Предстои въвеждането на незабавни заплащания. С мобилното приложение с подобаващ народен стандарт, създадено от БОРИКА, потребителите могат да платят при търговец в границите на 10 секунди. Пакетни заплащания като заплати, пенсии или различен вид по-масови бизнес преводи, които сега се случват в границите на няколко часа, ще могат да се осъществят по-често и по-бързо. По-нататъшните провокации са свързани със скоростта, с която банките ще могат да обезпечат незабавна услуга 24/7 – непрекъснато, всеки ден в годината, изясни шефът на БОРИКА Мирослав Вичев. Две банки към този момент оферират услугата, която се чака да стане всеобща от началото на 2022 година

Какви са визиите за развиването на банковия бранш, какви нови артикули и услуги има на пазара и какво още да чакат потребителите – четете в специфичното приложение на „ Стандарт “:

 Димитър Радев: Банковият ни пазар става все по-привлекателен

 

 

 Митева: Банките съхраняват освен парите, само че и доверието на хората

 

 

 З предпоставки за ускорение на растежа през 2022 година

 

 

 Рубен: Въздействието върху климата - решаващо за цената на заема

 

 

 COVID-19 стратегиите дават до 80% покритие на риска

 

 

 

 

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР