Банките предлагат да могат да разсрочват кредити между три и

...
Банките предлагат да могат да разсрочват кредити между три и
Коментари Харесай

От 3 до 6 месеса отсрочка за кредити, но само за добрите платци


Банките оферират да могат да разсрочват заеми сред три и шест месеца поради пандемията от ковид, оповестява Българска национална телевизия. Всяка кредитна институция ще реши какви ще бъдат разпоредбите й за разсрочване като всеки случай ще се преглежда самостоятелно.

Днес изтече периода, в който банките трябваше да предложат обединен план за кредитната почивка на Българската национална банка. Предложенията подлежат и на утвърждение от централната банка.

Според решението ще е възможно разсрочването на всички типове заеми от три до шест месеца като за интервала няма да се заплащат вноски по тях. Това ще визира единствено хората потърпевши от изключителното състояние. Банките не считат да поставят такси при отпущането на безлихвените заеми от 1500 лв., планувани от страната.

Промените плануват и кредитните институции да не стартират наказателни производства и продажба на имущество на длъжници през интервала на изключително състояние. Облекченията няма да важат за хора с неприятна кредитна история.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР